véres toll

2017.08.16. 19:30

Embereket ölt a népszerű kínai író

Négy ember 22 évvel ezelőtti brutális meggyilkolásáért letartóztattak a hét végén egy neves kínai írót, aki azóta elismerte a bűncselekmények elkövetését.

Az 53 éves Liu Jung-piao egy másik férfival ölte meg a kelet-kínai Csöcsiang város egyik fogadójának vendégét, valamint a vendégházat vezető házaspárt és annak 13 éves unokáját.

„Egész idő alatt Önökre vártam” – közölte Liu a rendőrökkel péntek hajnali letartóztatásakor.

A DNS-azonosítás és az ujjlenyomat-elemzés legújabb technológiája vezette el a hatóságokat a két elkövetőhöz.

Liu a Kínai Írószövetség tagja, több regény és verseskötet szerzője, akinek egyik 2014-ben megjelent romantikus regényéből 50 epizódból álló televíziós sorozat is készült.

Legutóbbi A bűnös titok című regénye előszavában arról írt, hogy tervez egy regényt egy csodaszép írónőről, aki gyilkosságot követett el, és reméli, hogy filmre viszik alkotását.

A feleségének hátrahagyott levelében az író bevallotta, hogy életének utolsó 20 évét félelemben élte. „Tudtam, hogy el fog jönni az idő” – írta levelében.

A rendőrség szerint 1995-ben Liu egy csupán Vang néven azonosított ma már 64 éves társával a könnyű pénzkeresés reményében szállt meg a fogadóban, hogy kiraboljanak vendégeket. Egyiküket halálra verték, amikor az ellenállt nekik. Hogy a gyilkosságra ne derüljön fény, megölték a fogadóst, feleségét és az unokáját is.

Nem tudni, miért vette elő a közelmúltban a rendőrség a megoldatlan ügyet, de több mint 60 ezer ujjlenyomatot elemeztek új módszerekkel, amikor végre egyezést találtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!