bűnügy

2019.05.31. 18:10

Elítélték a férfit, aki forralt bort öntött kollégáira

Mindkét sértett maradandó fogyatékosságot, egyikük súlyos egészségromlást is szenvedett.

Életveszélyt okozó testi sértés miatt négy és fél év börtönre ítélt nem jogerősen a Fővárosi Törvényszék egy férfit, aki dulakodás közben forralt bort öntött kollégáira – tudatta a bíróság pénteken közleményben.

A tényállás szerint a férfi 2014 telén a Vörösmarty téri ünnepi vásár egyik standjánál dolgozott, 2015. január 1-jén hajnalban ittas állapotban több kollégájával is agresszíven viselkedett, engedély nélkül akart fogyasztani az italokból, ezért a pultvezető hazaküldte. Ezután a vádlott ütlegelni kezdte egyik kollégáját, majd a dulakodás során egy 90 literes, forralt borral háromnegyed részig töltött fazékból három embert leöntött.

Ketten testfelszínük több mint 10 százalékára kiterjedő másodfokú égési sérüléseket szenvedtek, esetükben fennállt a közvetett életveszély reális lehetősége. Mindkét sértett maradandó fogyatékosságot, egyikük súlyos egészségromlást is szenvedett.

A vádlott büntetett előéletű, cselekményét felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, a bíróság elrendelte a korábban kiszabott másfél éves felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett, így az nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!