Ország-világ

2021.03.07. 09:12

Elítélték a Deutsche Welle Magyarországról készített propagandafilmjét

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség közleményben tiltakozott a német közszolgálati televízió manipulációja ellen – írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség elítéli, hogy a Deutsche Welle német közszolgálati televízió újabb, ezúttal minden szakmai és etikai határon túllépő propagandafilmet készített Magyarországról – olvasható a szervezet által kiadott közleményben, amelyben azt írták, hogy

a Fokus Europa című műsorban adásba került műsorszám a legsötétebb idők filmhíradóit megszégyenítően manipulatív, a megrendezett jelenetek legfeljebb szappanoperába valók, de egy televíziós magazinműsorba semmiképpen.

„Csak remélni tudjuk, hogy a német köztévé vezetője által a magyar választások előtt egy évvel beígért magyar nyelvű anyagok betartják majd az alapvető szakmai és műfaji követelményeket, és nem köszönnek vissza letűnt, sötét korszakok elborzasztó propagandafilmjei” – fogalmaztak.

„A Magyar Nemzeti Médiaszövetség helyénvalónak tartja ugyan a média sokszínűségét, viszont a médiaszakma alapvető normáinak betartását nemcsak saját tagjaitól várja el, hanem ugyanezt a szakmai elkötelezettséget a Deutsche Welle szerkesztőinek is a figyelmébe ajánlja”

– áll a szervezet állásfoglalásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!