ítélet

2018.09.12. 09:12

Életfogytiglant kapott a Teréz körúti robbantó

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a két rendőrt életveszélyesen megsebesítő Teréz körúti robbantás vádlottját többszörösen minősített emberölés és terrorcselekmény kísérlete miatt a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett, elsőfokú ítéletében.

Budapest, 2018. február 5. A 2016. szeptember 24-ei Teréz körúti robbantás vádlottja az ellene elõre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bûntettének kísérlete és más bûncselekmények miatt indult per második tárgyalási napján a Fõvárosi Törvényszéken 2018. február 5-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Fotó: Balogh Zoltán

A vádlott leghamarabb 25 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A vád szerint a huszonéves férfi 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten, a Teréz körúton egy általa készített és

működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két rendőrt azért, hogy megszerezze fegyvereiket.

A rendőrök életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A fiatalember a nyomozás során beismerte a terhére rótt cselekményeket, a büntetőper első tárgyalásán azonban visszavonta beismerését, és egy idő után már nem is kívánt részt venni a tárgyalásokon. Elmeállapotát szakértő vizsgálta.

Korábban, perbeszédében a védő felmentést, az ügyész viszont életfogytiglant kért a vádlottra minősített emberölés miatt.

Az elsőfokú ítélet kihirdetésén a vádlott nem vett részt.

Borítókép: A 2016. szeptember 24-ei Teréz körúti robbantás vádlottja az ellene előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt indult per második tárgyalási napján a Fővárosi Törvényszéken 2018. február 5-én.

MTI Fotó / Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!