Teréz körúti robbantás

2017.11.17. 06:51

Életfogytiglant is kaphat a robbantó

P. Lászlót várhatóan előre kitervelten, aljas célból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérletével, valamint terrorcselekmény előkészületével fogja megvádolni a vádhatóság.

A gyanúsított halmazati büntetésül akár életfogytiglant is kaphat – írta a Magyar Idők pénteken.

A lap szerint várhatóan napokon belül bejelenti a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), hogy vádat emeltek a robbantó ellen.

A P. László elleni nyomozást a főügyészség szeptember 15-én az iratismertetéssel fejezte be, ám a tervezett intézkedésekről nem nyilatkoztak. Kovács Katalin, a főügyészség helyettes szóvivője általánosságban arról tájékoztatott, hogy az ügyész a nyomozás iratainak megismerését követően harminc napon belül dönt arról, hogy vádat emel, felfüggeszti vagy megszünteti a nyomozást, közvetítői eljárásra utalja az ügyet, elhalasztja a vádemelést, vagy folytatja a nyomozást.

E határidőt az ügyészség vezetője harminc nappal meghosszabbíthatja, ezen túlmenően a felettes ügyész ennél hosszabb – legfeljebb kilencvennapos – határidőt is engedélyezhet.

A nyomozó ügyészek szerint P. László volt az, aki 2016. szeptember 24-én este házi készítésű, repeszképző anyagokkal megnövelt hatású pokolgépet robbantott a Teréz körúton.

A merénylet másnapján álnéven e-mailt küldött laptopjáról a Belügyminisztériumnak, pontosan leírva, hogy milyen szerkezettel robbantott.

Az elfogásakor lefoglalt laptop merevlemezén a nyomozó ügyészek találtak egy másik, el nem küldött levelet is, amelyben egymillió eurót akart követelni a tárcától, hogy ne kövessen el további merényleteket.

Borítókép: A 2016. szeptember 24-ei Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét vezetik el a tárgyalásról a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján 2017. április 20-án.

MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!