büntetés

2019.02.11. 16:56

Egyiptomban elítéltek három rendőrt, akik halálra kínoztak egy férfit

A zsarukkal összejátszó orvosszakértőt, aki a halál okaként szívrohamot jelölt meg, a bíróság egy év börtönbüntetésre ítélte.

Három év börtönbüntetésre ítélt egy dél-egyiptomi bíróság három rendőrt hétfőn, mert kihallgatása közben halálra kínoztak egy embert.

A rendőrökkel összejátszó orvosszakértőt, aki a halál okaként szívrohamot jelölt meg, a dél-egyiptomi Szohág tartományi bíróság egy év börtönbüntetésre ítélte, továbbá két évre eltiltotta hivatása gyakorlásától.

Az ítéletek nem jogerősek.

A 23 éves áldozatot 2016-ban tartóztatták le gyilkosság gyanújával. A családja azzal vádolta a rendőröket, hogy erőszakkal akartak belőle vallomást kicsikarni, és az elszenvedett kínzásokba halt bele.

A 2011-es egyiptomi forradalom kiváltó okai közt szerepeltek a rendőrségi túlkapások is. Az egész országra kiterjedő megmozdulások végül megdöntötték Hoszni Mubarak államfő 30 éve tartó autokrata rendszerét.

A hatóságok többször hangsúlyozták, hogy a fentiek csupán elszigetelt esetek és a felelősök megbüntetését ígérték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!