ugyanazon a vonalon

2021.03.12. 10:44

Egy nap alatt két szexuális zaklatás is történt a francia gyorsvasúton

A két eset ugyanazon a napon és ugyanazon a vonalon történt, de egymástól függetlenül. Az egyik esetben egy fiatal rendőrnőt zaklatott egy pakisztáni férfi, a másik támadásnál pedig késsel megsebesítettek egy utast, aki az áldozat segítségére sietett.

Franciaországban rendkívül rossz a közbiztonság, már a tömegközlekedési eszközökön sincsenek biztonságban az utasok. Az egyre növekvő erőszakhullámot mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egy nap alatt egymástól függetlenül két szexuális zaklatás is történt az RER regionális gyorsvasút ugyanazon vonalán, szintén Sein-Saint-Denis megyében – írja a V4NA.

Az egyik támadás elszenvedője egy fiatal rendőrnő, akit egy 27 éves pakisztáni férfi molesztált az egyik esti járaton. A nő a főváros 18. kerületének rendőrkapitányságán dolgozik, de az incidens idején nem volt szolgálatban. A zaklató leült mellé és a nő kezét többször is az ágyékára helyezte. A rendőrnő felszólította a férfit, hogy fejezze be amit csinál és megpróbálta megfékezni, de a támadó futásnak eredt és elmenekült a helyszínről. Azonban nem jutott messze, mivel a közelben járőröző rendőrök elfogták és bevitték a rendőrőrsre, ahol beismerte tettét, büszkén mesélve, hogy hogyan zaklatta a fiatal nőt, írja a Le Parisien. A nyomozók átkutatták a férfi lakását, de semmi gyanúsat nem találtak, ezért nem sokkal később az ügyészség utasítására szabadon engedték.

Sajtóértesülések szerint pár órával korábban ugyanazon a vonalon egy másik támadás is történt a Villeneuve-Saint-Georges és a Gare de Lyon pályaudvar közötti szakaszon. Egy férfi leült egy fiatal nővel szemben, majd elkezdte a nőt simogatni és többször is megpróbálta lehúzni a nadrágját. A nő tiltakozására felfigyelt egy másik utas, aki azonnal beavatkozott, a zaklató azonban ekkor elővett egy szúrófegyvert, amivel a férfit megsebesítette a kezén. A rendőrség tájékoztatása szerint a támadó részeg volt, megvizsgálta egy pszichiáter is, ám nem talált mentális betegségre utaló jeleket. A fiatal nő feljelentést tett, a megsebesített férfi azonban csak könnyebben sérült meg, ezért úgy döntött, hogy nem tesz feljelentést. A támadás körülményeit a párizsi ügyészség vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!