bűncselekmény

2019.07.16. 20:41

Egy kukkoló ölhette meg az amerikai tudóst

A letartóztatott 27 éves férfit mentálisan zavartnak ismerik a környezetében.

Szexuális indíttatásból, egy kukkoló ölhette meg a görögországi Kréta szigetén egy világháborús bunkerban holtan talált 60 éves amerikai tudóst, Suzanne Eaton molekuláris biológust – értesültek görög hírportálok rendőrségi forrásból. Az információt hivatalosan még nem erősítették meg.

A görög rendőrség hétfőn közölte, hogy a gyilkosság ügyében letartóztattak egy 27 éves férfit. A Cretalive.gr, egy jól értesültnek számító helyi hírportál szerint a kétgyermekes családapa bevallotta, hogy kukkoló, és izgalomba jött, amikor meglátta a nőt. Más helyi hírforrások szerint a férfit mentálisan zavartnak ismerik a környezetében.

A gyanúsítotthoz egy autóról levett DNS-minta alapján jutottak el a rendőrök. A Skai.gr internetes hírportál szerint a tettes előbb egy autóval elütötte az asszonyt, késsel megsebesítette, majd magával hurcolta a Hanía tengerparti város kikötője közelében található mesterséges barlangrendszerbe, amelyet a Krétát megszálló nácik fegyver- és lőszerraktárnak használtak a második világháborúban.

Az áldozat zsákvászonba csomagolt holttestét két helyi lakos találta meg barlangászkodás közben. A megtalálás helyéből a hatóságok arra következtettek, hogy helyismerettel rendelkező környékbeli lakos lehetett a tettes.

Az orvosszakértői vizsgálat szerint Eaton halálát fojtogatás okozta. A Németországban élő tudós egy szakmai találkozóra érkezett Krétára. Holttestét július 8-án találták meg, egy héttel rejtélyes eltűnése után, mintegy 10 kilométerre attól a helytől, ahol utoljára látták.

Suzanne Eaton hosszú évek óta a drezdai Max Planck Molekuláris Sejtbiológiai és Genetikai Intézetben vezetett egy kutatócsoportot, muslicákon tanulmányozták a sejtek egymás közti kommunikációját. Az intézet közleménye szerint Eaton szakterülete egyik vezető kutatója volt, megszállott futó és feketeöves taekwondós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!