rekord fogás

2018.10.17. 10:04

Egy kisbusznyi kábítószert találtak Tompán

A NAV munkatársai több mint 100 kiló marihuánára bukkantak a jármű belső falába rejtve.

A pénzügyőrök egy kisbuszt ellenőriztek Tompán október 15-én hajnalban – írja a baon.hu. A sofőr nem jelentett be vámköteles árut, de a NAV munkatársainak feltűnt, hogy az utasteret, valamint a rakodóteret elválasztó fal túlságosan vastag, ezért a jármű átvizsgálása mellett döntöttek.

A fal megfúrásakor jellegzetes illat érződött, illetve a fúró növényi szárrészeket emelt ki a furatból, ezért a buszt szolgálati kutyával is átvizsgálták. Bebizonyosodott, a járműben kábítószergyanús anyagot szállítanak.

A buszból 155 csomag, több mint 113 kilogramm marihuánagyanús anyag került elő.

A pénzügyőrök kábítószer-birtoklás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt értesítették a rendőrséget. A rendőrség tájékoztatása szerint a 32 éves szerb drogfutár szállítmánya 282,7 millió forintot ért. A lefoglalt marihuána – súlya alapján – feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A nyomozók a szerb férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A KR NNI szakértők bevonásával folytatja a nyomozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!