Járvány

2020.06.23. 15:40

Dél-Koreában májusban megkezdődött a járvány második hulláma

Dél-Korea februárban Kína után a legfertőzöttebb ország volt, de a helyi hatóságoknak átfogó teszteléssel és kontaktkutatással sikerült megfékezniük a vírus terjedését.

A betegségmegelőzési központ tájékoztatása szerint naponta 35-50 új fertőzöttet regisztrálnak, többségüket a sűrűn lakott Szöulban és környékén.

Dél-Korea februárban Kína után a legfertőzöttebb ország volt, de a helyi hatóságoknak átfogó teszteléssel és kontaktkutatással sikerült megfékezniük a vírus terjedését.

A társas távolságtartásra vonatkozó korlátozásokat azonban május elején, egy ünnep apropóján enyhítették, és az élet visszatért a megszokott kerékvágásba. A betegségmegelőzési központot vezető Dzsung Un Kjong szerint ekkor kezdődhetett a járvány második hulláma.

Május végén, a szöuli járványgócok megjelenését követően újra elrendelték az óvintézkedéseket. Az elmúlt három hétben regisztrált esetek többsége behurcolt fertőzés.

Kedden 46 új fertőzöttről számoltak be, közülük 30-an külföldről érkeztek. Dél-Koreában 12 484 fertőzöttje és 281 halálos áldozata van a koronavírusnak a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai szerint.

Pak Von Szun, Szöul polgármestere hétfőn figyelmeztetett, hogy sokkal szigorúbb korlátozásokra lehet számítani, ha az új fertőzöttek száma három egymást követő napon meghaladja a harmincat. Kedden hat új estet regisztráltak a dél-koreai fővárosban.

Ha Szöulban nem sikerül megfékezni a jelenlegi hullámot, a napi új esetek száma egy hónap múlva 800 fölé emelkedhet – mutatott rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!