óvatosságot kérnek

2018.04.19. 12:00

Csalók csöngetnek az E.ON nevében

A gázszolgáltató nevével visszaélve akarják Fejér megyében megtéveszteni a lakosokat.

A bejelentés szerint egy szolgáltató cég az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. nevében igyekszik bejutni a felhasználók ingatlanjába, a belső gázhálózat kötelező átvizsgálására hivatkozva.

Az E.ON fokozott óvatosságot kért a lakosságtól arra az esetre, ha a társasság előzetes értesítése vagy a felhasználó bejelentése nélkül számukra ismeretlen emberek megjelennek az otthonukban és az ingatlan belső áram- vagy gázhálózatának ellenőrzésére, átvizsgálására irányuló szolgáltatást ajánlanak fel, továbbá erre vonatkozó szerződéses dokumentumot kívánnak velük aláíratni, és ehhez a helyszínen, készpénzben díjazást kérnek.

A cég felhívta a figyelmet arra, hogy munkatársai sosem visznek házhoz pénzt, nem kérnek helyszíni készpénzes kifizetést. Emlékeztettek arra is, hogy munkatársaik és minden szerződéses partnerük rendelkezik céges igazolvánnyal, amely egy bankkártya méretű, fényképes plasztik kártya, azokkal kötelesek igazolni magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!