vizes vb

2017.07.31. 12:55

Csaknem félmillióan nézték a vb-t a helyszíneken

A budapesti és a balatonfüredi helyszínen többször is telt ház volt.

Csaknem félmillió, 485 ezer néző tekintette meg az öt helyszínen a budapesti és balatonfüredi vizes világbajnokság versenyeit – mondta Seszták Miklós, a vasárnap zárult vb szervezőbizottságának elnöke a Duna Arénában tartott hétfői sajtótájékoztatón.

A nemzeti fejlesztési miniszter kiemelte: a margitszigeti és a Duna Aréna melletti szurkolói zónákban több mint 400 ezer látogató fordult meg. A szigeten a két hét alatt ötször volt telt ház, szombaton, a Magyarország-Horvátország férfi vízilabdadöntő alatt pedig nemcsak a MAC-pályát, hanem a Margitszigetet is le kellett zárni.

Seszták Miklós idézte a Magyar Turisztikai Ügynökség által elvégzett felmérés adatait, ezek szerint a budapesti szállodák megteltek, az átlagos kihasználtság a vb két hetében meghaladta a 90 százalékot, miközben a szobák átlagárai 200 százalékkal emelkedtek. A felmérés szerint tízes skálán az elégedettségi mutató 8,73, a biztonságérzet 8,84 volt, s a külföldi vendégek 66 százaléka tervezi, hogy visszajön Magyarországra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!