Ország-világ

2021.10.25. 18:04

Büntetőfeljelentést tesznek Kálomista Gáborék a Gyurcsány-kommandó ellen

A film producere szerint Kovács Gábor esete újabb támadás a film ellen, ami súrolja a bűncselekmény határát.

Forrás: ELK RTUK / Facebook

Kovács Gábor producer azt javasolta a közösségi oldalán, hogy a követői közül minél többen foglaljanak jegyeket az Elk.rtukra, de ne vegyék meg, és ne menjenek el rá. Így aztán, ha az emberek interneten megnézik, hogy van-e jegy, és látják, hogy nincs, akkor nem mennek el a moziba, következésképpen: Kovács Gábor reménye szerint majd nem lesznek nézők az Elk.rtuk vetítésein. Az Origo a Gyurcsány-filmet szabotáló legújabb baloldali akció kapcsán Kálomista Gábort, az Elk.rtuk producerét, a Thália Színház főigazgatóját kérdezte. Kálomista az mondta, hogy a Gyurcsány-film szabotálása miatt büntető feljelentést fognak tenni. Hozzáfűzte: dacára a történteknek, a hétvégén több mint 41 ezren tudtak az Elk.rtukra jegyet váltani, hogy megnézzék azt.

Az Origo megkeresésére reagálva Kálomista Gábor, a Gyurcsány-film producere kijelentette:

Én nem gondolom, hogy ez Kovács Gábor egyéni akciója volt, azt gondolom, hogy a Gyurcsány-kommandó újabb támadása volt a film ellen.

Mind nemzetközi szinten, mind itthon megpróbálják teljesen ellehetetleníteni az Elk.rtukat – hangsúlyozta, majd hozzátette:

Különböző olyan eszközöket vetnek be, ami szerintünk súrolja a bűncselekmény határát, vagy talán azt túl is lépi, ezért büntető feljelentést fogunk tenni az illetékes szerveknél.

Kálomista Gábor kiemelte: sem megakadályozni, sem meggátolni nem tudják a filmnek a terjedését, viszont az érzékelhető, hogy valamit nagyon eltalálhatott náluk ez a film, amiért ilyen újabb alantas eszközökkel próbálják meg ellehetetleníteni.

Elsősorban az ártatlan nézőkkel tesznek rosszat, akik, ha rátekintenek egy mozihálózat térképére, délután még azt látják, hogy telt ház volt, majd az előadás előtt félórával több tucat át nem vett jegy marad a kasszában.

Ezért is érthetetlen számomra, hogy ebben filmesek is részt vesznek, mert ők is talán erre a nézőbázisra alapoznak, akiket most becsapnak

– hívta fel rá a figyelmet az Elk.rtuk producere.

Véleménye alapján: a büntetőjogi kategórián kívül rendkívül szánalmas és aljas kísérlet.

Én továbbra is arra biztatom a nézőket, hogy bátran nézzék meg a filmet, ne foglalkozzanak ennek a kommandónak a támadásaival. És ezúton is megköszönöm annak a több 41 ezer nézőnek, akik jegyet tudtak váltani, hogy megnézték

– mondta végezetül Kálomista Gábor az Origónak.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!