hivatali visszaélés

2017.09.07. 10:22

Budai Gyula: százmilliárdos kárt okozott a „szocialista korrupciós gépezet”

Az ügyekben az a közös pont, hogy Gyurcsány Ferenc volt akkor a miniszterelnök, akinek a felelőssége egyértelmű – jelentette ki a politikus.

A Szegedi Ítélőtáblán megkezdődött a Hagyó Miklós, Budapest egykori szocialista főpolgármester-helyettese és társai elleni per másodfokú tárgyalása – ezzel kapcsolatban tartott a politikus sajtótájékoztatót csütörtök reggel Szegeden, előtte az MTI-nek nyilatkozott telefonon.

Budai Gyula felidézte: a Kecskeméti Törvényszék első fokon hivatali visszaélés és hűtlen kezelés bűntette miatt – négy évre felfüggesztve – két év börtönre ítélte Hagyó Miklóst, és 39 millió forint kártérítési kötelezettséget állapított meg, az ítélet ellen mind az ügyész, mind a védő fellebbezett, másodfokon várhatóan egy hét múlva hoznak döntést.

Budai Gyula elmondta még, hogy Hagyó Miklós és bűnszervezete 2008 augusztusáig mintegy egymilliárd forint vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak. Hagyó és társai „szétlopták” Budapestet és visszaéltek hatalmukkal – fogalmazott.

„Az ügy egyértelműen megmutatja a szocialisták 2002 és 2010 közti korrupciós ügyeit” – jelentette ki.

A fideszes országgyűlési képviselő szerint a Hagyó-per csak egy láncszeme a szocialisták korrupciós botrányainak, amelyekbe beletartozik Simon Gábor korábbi alelnök titkos osztrák bankszámláinak ügye, a 4-es metró ügye, amelyben az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF szerint a metrópénzek harmadát ellopta az akkori városvezetés, valamint a Czeglédy-ügy.

Közölte, Czeglédy Csaba hárommilliárd forintnyi áfát csalt el, és Botka Lászlóhoz is köthető, az ő jogi képviseletét is ellátta Gyurcsány Ferencé mellett. Szerinte az okozott kár ezekben az ügyekben százmilliárdos nagyságrendű, így érthetetlen, hogy az MSZP és a DK „miért hallgat, miért falaznak Gyurcsánynak, akinek tudnia kellett ezekről az ügyekről”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!