Ország-világ

2021.03.02. 15:17

Budai: Czeglédy Csaba újra trükkök százaival próbálkozik, hogy elhúzza bírósági ügyét

Kedden megkezdődött a Kecskeméti Törvényszéken Gyurcsány bűnöző ügyvédjének, Czeglédy Csaba büntetőpere.

Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő szerint Czeglédy Csaba újra „trükkök százaival” próbálkozik, hogy elhúzza bírósági ügyét, mert az az érdeke, hogy a tárgyalás ne fejeződjön be a 2022-es választásokig.

A politikus azzal kapcsolatban nyilatkozott az MTI-nek, hogy kedden megkezdődött a Kecskeméti Törvényszéken a Czeglédy Csaba és társai ellen indított büntetőper.

Hangsúlyozta: „Arról a Czeglédy Csabáról beszélünk, aki Gyurcsány Ferenc házi ügyvédje, illetőleg a céges ügyein kívül Gyurcsány Ferencnek a családi ügyeit is vitte, mint ügyvéd”.

Budai Gyula közlése szerint ugyanakkor a vádlottak közül senki nem jelent meg a tárgyaláson, beteget jelentettek, így a bíróság annyit tudott érdemben haladni, hogy a tizenkilencedrendű vádlott vallomását – aki egyébként lemondott a tárgyalás jogáról – felolvasta.

A fideszes politikus úgy értékelt: újra „trükkök százaival” próbálkozik Czeglédy Csaba és az őt képviselő ügyvédek, hogy megakadályozzák, illetve elhúzzák a bírósági tárgyalást, mert az az érdekük, hogy a büntetőeljárás ne fejeződjön be a 2022-es választásokig.

Budai Gyula szerint nem véletlen, hogy a múlt héten Gyurcsány Ferenc pártelnök nyilvánosságra hozta azt a listát, amelyen Czeglédy Csaba a DK jelöltjeként szerepel a szombathelyi előválasztáson. Teljesen egyértelmű – folytatta -, hogy Czeglédy Csabának el kell húznia a büntetőeljárást, mert így el tud indulni a választásokon, és megint tud „játszani” a mentelmi jogával, ahogy ezt tette 2018-ban és 2019-ben is.

Budai Gyula „az igazságszolgáltatás arcul csapásaként” értékelte, amit az elmúlt években Czeglédy Csaba és vádlott-társai, illetve az őket képviselő ügyvédek tesznek a büntetőeljárás során.

Felidézte: Czeglédy Csaba és társai ellen a szombathelyi székhelyű Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bűnszervezet ügyében költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

Hozzátette: Czeglédy Csaba nem fizette ki azokat a diák- és nyugdíjas munkavállalókat, akiket a Human Operator Zrt.-n keresztül alkalmazott, és „ellopta” azt a 6,3 milliárd forintot, amit az állami költségvetésbe járulékként be kellett volna fizetnie.

Hangsúlyozta: Czeglédy Csabát hasonló bűncselekmény miatt már jogerősen elítélték.

„Ő egy adócsaló bűnöző, a baloldal dédelgetett kedvence és Gyurcsány Ferenc kegyeltje, aki az elmúlt másfél évben közel 150 millió forintos megbízást kapott a DK-s önkormányzatoktól ügyvédi irodáján keresztül” – fogalmazott Budai Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!