Ország-világ

2020.11.20. 16:13

Benkő: a katonák fegyverrel járőröznek, mondvacsinált hisztériakeltés, ezt kifogásolni (videó)

A kórházakban elsősorban logisztikai feladatokat látnak el: belépéskor testhőmérsékletet mérnek, kísérik a betegeket, csomagokat rendeznek, de akár irodai feladatot is ellátnak.

A kórházakban naponta 1100 katona segíti a járvány elleni küzdelmet, az utcákon pedig csaknem 700 katona teljesít járőrszolgálatot – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter az Origónak adott videóinterjúban.

Hozzátette: 93 kórházban dolgoznak a katonák, elsősorban logisztikai feladatokat látnak el: belépéskor testhőmérsékletet mérnek, kísérik a betegeket, csomagokat rendeznek, de akár irodai feladatot is ellátnak, hogy az egészségügyi dolgozók terheit csökkentsék.

Az utcákon fegyverrel járőröznek, aki ezt kifogásolja, az mondvacsinált hisztériakeltés – hangsúlyozta a miniszter. Kiemelte: a katonától nem kell félni, a katona segíteni érkezik mindenhová, ahol jelen van.

Benkő Tibor arról is beszélt, hogy eddig csaknem ezer katona fertőződött meg, közülük nyolcszázan már meggyógyultak. Voltak katonák, akik külföldi szolgálaton kapták el a vírust. Akinek az egészségügyi állapota engedte, azokat azonnal hazahozták, hogy itthon gyógyuljanak.

A miniszter videóinterjút adott az Origónak, amelyben részletesen beszélt a katonák munkájáról, és arról is, hogy már a közintézményeket is katonák őrzik, hogy a rendőrök terheit csökkentsék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!