Niedermüller-ügy

2020.01.30. 19:08

Bayer Zsolt: a normalitás és az abnormalitás között van a törésvonal

A világ végképp kezd kifordulni magából – erről beszélt Bayer Zsolt publicista azon a fővárosi tüntetésen, amelyet Niedermüller Péter budapest-erzsébetvárosi polgármester ellen szerveztek a politikus rasszista kijelentései miatt.

Bayer Zsolt publicista beszédét mondja a megmozduláson

Forrás: origo.hu

Fotó: Polyák Attila

A publicista Albert Camus idézve azt mondta: olyan napokat élünk most, amiről a francia író írt, miszerint a bűn naponta szólítja fel az ártatlanságot és az erényt önigazolásra – írja az Origo az eseményről szóló tudósításában. Ebben a világban Európa-szerte naponta gyalázzák meg az erényt – fogalmazott Bayer Zsolt, hozzátéve: „pontosan az a dolgunk, hogy az ő legrettenetesebb képződményei legyünk, és soha ne érezzék győztesnek magukat”. A szónok szerint ellenállásra van szükség a deviáns világgal szemben.

A fehér, fekete, sárga, muszlim, zsidó, hindu felebarátainknak sincs hová hátrálnia, mára a törésvonal a normális és az abnormalitás között van

- tette hozzá. Itt az idő, hogy Niedermüller és társai elnyerjék a méltó büntetésüket – zárta szavait Bayer Zsolt, akinek beszéde után a Nélküled című számot énekelte el a tömeg.

Résztvevők a Niedermüller Péter (Demokratikus Koalíció) erzsébetvárosi polgármester lemondását követelő tüntetésen a VII. kerületi városháza előtt 2020. január 30-án
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Óriási közfelháborodást keltett Niedermüller Péter DK-s politikus, budapest-erzsébetvárosi polgármester egy január 23-i televíziós nyilatkozata, amelyben rémisztő képződménynek nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket. A csütörtök esti tüntetést, amelynek résztvevői a városvezető lemondását követelték, a budapest-erzsébetvárosi Fidesz és Fidelitas szervezte.

Az Origo videós közvetítését itt tudja megtekinteni:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!