Bécsi merénylet

2020.11.04. 17:52

Bakondi: előre megtervezett, kegyetlen terrortámadás-sorozat zajlik

Előre megtervezett, kegyetlen terrortámadás-sorozat zajlik Franciaországban és Bécsben is – jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György azt mondta, a bécsi merénylet gyors lefolyása, valamint a nem tisztázott részletek miatt rendkívül fontos volt, hogy a magyar rendvédelmi szervek, illetve a titkosszolgálatok gyors intézkedéseket tegyenek.

Számítani lehetett ugyanis arra, hogy fegyveresek menekülnek Magyarország felé, és arra is, hogy az osztrák hatóságok segítséget kérnek magyar kollégáiktól tette hozzá.

Ezért a magyar rendvédelmi szervek főként a Terrorelhárítási Központ (TEK) biztonsági intézkedéseket tettek az Ausztriába vezető határátkelőhelyeken tette hozzá.

Kérdésre válaszolva elmondta, indokolt európai terrorhullámról beszélni, amelyben nemcsak magányos elkövetők, hanem a mögöttük álló irányító, tervező-szervező személyek is közreműködtek.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában ismertette: az elmúlt hétvégén mintegy ötszáz migráns akart átjutni a magyar határon, köztük olyanok is, akik a Tiszán csónakkal próbálkoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!