Ország-világ

2020.11.20. 22:26

Bajnai Gordon volt kabinetfőnöke lesz a Budapesti Közlekedési Központ új vezére

Walter Katalin több fontos bizalmi pozíciót is betöltött már a baloldalon.

Továbbra is Walter Katalint, Bajnai Gordon volt baloldali kormányfő bizalmasát tartja kulcspozícióban Karácsony Gergely, miután bejelentette takarékossági intézkedéseit – hívta fel rá a figyelmet a Magyar Nemzet. A volt kormányfő kabinetvezetője a BKK vezérigazgatói székébe ülhet bele. A főpolgármester intézmény-megszüntetéssel, fővárosi nagyvállalatok összevonásával, bizottságok feloszlatásával akarja csökkenteni a városházi kiadásokat.

Karácsony Gergely főpolgármester bejelentése alapján öt fővárosi cég olvad össze, a Bécsben és német nagyvárosokban is működő Stadtwerke-modelljéhez hasonlóan. – Így a Főkert, a Budapesti Temetkezési Intézet, a Főkétüsz, az FKF és a Főtáv, valamint a Budapesti Városüzemeltetési Holding ezentúl egy közös közműcéggé olvad össze – jelentette be Karácsony Gergely. Az átalakítást Walter Katalin dolgozta ki, készítette elő, a végrehajtás az új közműcég vezérigazgatóként január elsejétől pedig Mártha Imre feladata lesz.

Walter Katalin, aki mostanáig a főváros kulcsintézménye, a Városüzemeltetési Holding (BVH) vezetői pozícióját tudta magáénak, egyébként Bajnai Gordon egykori baloldali miniszterelnök kabinetfőnöke volt.

Köztudott, hogy Bajnai és Karácsony jó viszonyt ápolnak egymással, sőt a főpolgármester tavaly őszi győzelmét követően először Bajnaival egyeztetett – emlékeztet a lap. Nem sokkal később került Walter Katalin a fővárosi cégek között kiemelten nagy pénzmozgásokat bonyolító BVH élére.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy Walter tavaly szeptemberben elfogadta a Soros György által alapított CEU felkérését, hogy vezérigazgatóként irányítsa az egyetem Bécsbe költözését.

Walter Katalin nemcsak Bajnai Gordon kegyeltje, ugyanis feltehetően Gyurcsány Ferenc emberének, Draskovics Tibornak a jóváhagyásával kerülhet a BKK élére – tette hozzá a Magyar Nemzet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!