Dunai hajóbaleset

2019.06.06. 22:54

Azonosítottak két újabb áldozatot, egyikük magyar

A Szabadság híd környékén este kiemelt férfi a hajó legénységéhez tartozott.

Budapest, 2019. június 6. Mentõcsapat tagjai motorcsónakban a Dunán, a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó közelében a Margit hídnál 2019. június 6-án. A Hableány és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késõ este ütközött össze a Margit híd közelében, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral - turistákkal és két idegenvezetõvel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. Hét embert a környezõ hajókon utazók kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták. Azóta további nyolc áldozat holttestét azonosították. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

Azonosították a múlt heti dunai hajóbaleset két, a vízből csütörtökön kiemelt halálos áldozatát, egyikük dél-koreai, másikuk magyar – közölte a rendőrség este a police.hu honlapon.

A bejelentés szerint a délelőtt Érd térségében kiemelt áldozat egy dél-koreai nő, a hajó egyik utasa volt.

A Szabadság híd környékén este kiemelt férfi magyar, ő a hajó legénységéhez tartozott.

A kutatásban részt vevők továbbra is keresnek még 8 dél-koreai utast és a hajó magyar legénységéből egy embert a Duna teljes déli szakaszán – áll a közleményben.

A Hableány sétahajó május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sygin szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. Hét embert sikerült kimenteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!