homokvihar leple alatt

2018.10.14. 07:33

Az Iszlám Állam harcosai 130 családot hurcoltak el egy menekülttáborból

Túsznak használják őket.

Az Iszlám Állam terrorszervezet harcosai 130 családot hurcoltak el túsznak szombaton a szíriai el-Bahra menekülttáborból az Eufrátesz keleti partján – közölte a szélsőségesek ellen harcoló Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű ernyőszervezet.

Subán al-Habúri, az Egyesült Államok támogatását élvező milícia egyik szóvivője az al-Hadat szíriai televíziónak elmondta: sikerült visszaverniük a dzsihadisták támadását megvédve a többi menekültet a bahrai táborban.

A menekülttábor Hadzsin városának térségében található. Az Eufrátesz keleti partján fekvő város ellen jelenleg offenzívát folytat a kurdok dominálta ernyőszervezet, amelyet a Washington vezette nemzetközi koalíció légicsapásai támogatnak.

A Firat kurd hírügynökség úgy tudja, az Iszlám Állam harcosai egy homokvihar leple alatt intéztek váratlan támadást a tábor ellen. Az SDF csapatai értesülések szerint legkevesebb húsz terroristával végeztek a harcokban, de a saját veszteségeikről, illetve civil áldozatokról egyelőre nem tudni.

A nemzetközi terrorellenes koalíció szombaton tizennégy légicsapást hajtott végre a szélsőségesek állásai ellen Hadzsinnál.

A Firat közlése szerint legkevesebb 105 iszlamista vesztette életét a bombázásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!