Ország-világ

2021.05.22. 19:18

Az Instagram elnézi, hogy illegális hitelt reklámoznak Novák Katalin nevével

Novák Katalin képeit és nevét felhasználva hirdet „magánhitelt” (uzsorát?!) egy Instagram-oldal. Hiába jelentették a közösségi médiafelületen, hogy valaki ellopta a magyar családügyi miniszter személyiségét, az Instagram üzemeltetői szerint ez belefér. Vajon George Floyd esetében is így járnának el?!

Már megszokhattuk, hogy a tengerentúlról irányított közösségi alkalmazások ultraliberális irányelvek alapján időnként eltüntetik a jobboldali politikai szereplők profiljait, vagy korlátozzák elérhetőségüket. Ahogy azt is, hogy az általuk „kirekesztőnek” ítélt tartalmakat viszont vasszigorral távolítják el.

Ugyanezt a határozottságot azonban nem nagyon lehet felfedezni, amikor jobboldali közszereplők nevével élnek vissza pofátlanul – írja a 888.hu.

Úgy ahogy most éppen Novák Katalin családügyi miniszter nevét és fotóját lopta el ismeretlen elkövető és ajánlgat „magánhitelt” 3 százalékos kamatra 500 ezer és 10 millió forint közötti összegben.

Azon túl, hogy

az üzenetekben ajánlgatott magánhitel nagyjából annyira lehet legális, mint amit Gyurcsány Ferenc cége adott a vád alá helyezve érthetően „megszorult” Czeglédy Csaba cégének,

de az sem éppen törvényszerű ha ehhez egyébként egy magyar kormánytag közszereplő nevét és arcképét használja fel az ügyeskedő.

A visszaélés tényét a portál jelentette az Instagram más esetekben szigorú cenzorainak, és ekkor jött a meglepetés, szerintük ugyanis ez – mint írták – nem sérti az alapelveiket.

Ezek szerint csak a kisebbségek jogai sérthetetlenek, egy közszereplő nevével az Instagram szerint bárki azt csinál, amit akar.

Reméljük, hogy a családügyi miniszter nem így gondolja és – esetleg – büntető feljelentést tesz a személyiségtolvaj és a neki asszisztáló közösségi oldal ellen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!