Járvány

2021.05.07. 06:22

Ausztrália akár a jövő év végéig is zárva tarthatja határait

Közben Scott Morrison ausztrál miniszterelnök bejelentette: május 15-től ismét engedélyezik az Indiában rekedt ausztrál állampolgárok hazatérését.

Akár a jövő év végéig is zárva maradhatnak Ausztrália határai a koronavírus-járvány miatt – jelentette ki az ország kereskedelmi minisztere pénteken.

Dan Tehan a Sky News televíziónak adott interjújában azt mondta, legvalószínűbb, hogy 2022 közepén, esetleg a végén nyitják meg teljesen a határokat, ám hozzátette, hogy – amint az a pandémia során már többször előfordult – „még sok minden változhat”.

A miniszter mindazonáltal reményét fejezte ki, hogy Canberra további „utazási buborékokról” köt megegyezést, hasonlót ahhoz, mint amilyet Új-Zélanddal kötött. E rendszer értelmében a két ország állampolgárainak nem kell karanténba vonulniuk egymás területére érkezve.

Mindeközben Scott Morrison ausztrál miniszterelnök bejelentette: május 15-től ismét engedélyezik az Indiában rekedt ausztrál állampolgárok hazatérését. Hozzátette, hogy először a veszélyeztetett csoportokat engedik be az országba, s minden érkezőre karantén és vírusteszt vár.

Canberra április végén függesztette fel a közvetlen repülőjáratokat India és Ausztrália között a koronavírus-járvány terjedésének nagy kockázata miatt. Jelenleg körülbelül 9000 ausztrál állampolgár várakozik a hazatérésre Indiában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!