Ország-világ

2021.03.11. 12:45

Állami repülőgép hozta az újabb Sinopharm-vakcinákat Budapestre

Magyarország teherszállító repülőgépe hozta Budapestre az újabb 450 ezer adagot tartalmazó Sinopharm-vakcinaszállítmányt csütörtökön – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter azt írta: a tavaly tavaszi légihíd tapasztalatai alapján a kormány úgy döntött, hogy teherszállító repülőgépet vásárol, így az ország már nincs kiszolgáltatva a piaci körülményeknek.

– Mára Magyarország abba a helyzetbe került, hogy az állam rendelkezik azokkal a képességekkel, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a bajban, vészhelyzetben be tudjuk szerezni, ide tudjuk szállítani vagy elő tudjuk állítani a védekezéshez szükséges eszközöket – hangsúlyozta.

A miniszter közlése szerint tavaly tavasszal világossá vált, hogy azok az országok tudják gyorsan és hatékonyan megvédeni magukat és a polgáraikat, amelyek ezekkel a stratégiai képességekkel rendelkeznek.

– A repülőgépnek sűrű hetei lesznek a következő időszakban is – írta Szijjártó Péter.

Borítókép: Szijjártó Péter / Facebook

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!