burkolt fenyegetés

2020.09.18. 12:18

A Soros-hálózat ügyvédje üzent id. Lomnici Zoltánnak

A volt főbíró megígérte, a támadások ellenére tovább harcol a jogfosztottakért.

Fenyegető hangvételű levelet kapott a Soros-hálózat egyik ügyvédjétől id. Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsa elnöke – ezt a volt főbíró is megerősítette a Magyar Nemzetnek. Id. Lomnici Zoltán visszautasította a támadásokat, és kijelentette: tántoríthatatlanul küzd tovább a határon túli jogfosztottakért.

Burkolt fenyegetést tartalmazó levelet kapott az egyik Soros-szervezet ügyvédjétől id. Lomnici Zoltán – a lap értesülését a Legfelsőbb Bíróság volt és az Emberi Méltóság Tanácsának jelenlegi elnöke megerősítette. A volt főbíró elmondta: mivel egy évtizeden át elnöke volt egy bírói érdekvédelmi szervezetnek, hozzá van szokva az üzengetésekhez. Mivel azonban az Emberi Méltóság Tanácsa elsősorban a határon túl élő magyarok jogvédelmével foglalkozik, az ilyen jellegű cselekmények száma eddig elenyésző volt.

Id. Lomnici Zoltán emlékeztetett rá, hogy már két hete az internet segítségével bárki számára hozzáférhető teljes terjedelmében az a levél, amelyet az Európa Tanács főtitkárához írt a jogvédő szervezete nevében. Hozzátette: azt a bizonyítékot is közzé tette az egyik hírügynökség, amely igazolja, hogy

az informatikai rendszer blokkolta az Emberi Jogok Európai Bíróság elnökének megküldött tájékoztató levelet – ezt utóbb megírta Marija Pejčinović Burićnak, az Európa Tanács főtitkárának is a volt főbíró.

„Ennek ellenére a jogszabályi hivatkozásokkal teletűzdelt levélben, közérdekű adatigénylés címén, 15 napos határidőt adva az ügyvéd követeli tőlem az Emberi Jogok Európai Bíróság elnökének írt levelet. Mivel ilyen nem készült – Robert Ragnar Spano csak az ET-főtitkárnak írt levelet szerettem volna elküldeni tájékoztatásul –, és erről az ügyvédnek tudnia kellett, a kérés eleve nem teljesíthető. A valódi cél így nem a levél tartalmának megismerése kellett, hogy legyen, hiszen azt a hazai és a nemzetközi sajtó is ismertette, hanem egyfajta figyelmeztetés, fenyegetés” – emelte ki id. Lomnici Zoltán.

Az Emberi Méltóság Tanácsa elnöke kifejtette: mivel a felvidéki jogfosztottak, így a 104 esztendős Tamás Ilonka néni jogsérelme a mai napig nem nyert orvoslást, a fenyegetések ellenére sem hagyhatja abba a küzdelmet.

„Változatlanul tisztességtelennek tartom, hogy a magyar jogfosztottak strasbourgi ügyében olyan bíró járt el, aki jelenleg a szlovák Legfelsőbb Bíróság elnöke”

– mutatott rá.

Mint azt a lap megírta, az Emberi Méltóság Tanácsa elnöke még augusztus végén kérte levélben az ET főtitkárától a gyanús körülmények között megszületett korábbi ítéletek kivizsgálását. A Legfelsőbb Bíróság volt elnöke azért fordult Marija Pejčinović Burićhoz, hogy az Európa Tanács tisztázza azokat a döntéseket, amelyeknél felmerült az összeférhetetlenség gyanúja. Ennek hátterében az áll, hogy a Strasbourgban működő Európai Jogi és Igazságügyi Központ a közelmúltban egy megdöbbentő kutatási eredményt tett közzé. A vizsgálat rámutatott:

2009 óta összesen száznyolcvanöt olyan ügy került az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) elé, amelyekben valamely Soros-féle NGO képviseltje szerepelt felperesként,

és 88 esetben olyan bírák is ítélkeztek, akik valamikor közvetlen kapcsolatban álltak az érintett NGO-val.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!