Ország-világ

2020.10.23. 13:28

Miniszterelnök: a cél az, hogy a magyarok az elsők között juthassanak vakcinához (videó)

Orbán Viktor Facebook oldalára feltöltött videóban az Operatív törzs ülésének részleteiről számolt be.

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Az Operatív törzs pénteki ülése után Orbán Viktor a Facebook oldalára feltöltött videóban elmondta, azt látni, hogy a járvány egész Európában emelkedőpályán van, Magyarországon is. Hazánkban 42 kórházban 2209 beteget látnak el. Az egészségügy állja a sarat, amely elsősorban annak köszönhető, hogy a magyar orvosok és ápolónők európai mércével is kimagaslóan teljesítenek, amiért a miniszterelnök köszönetet is mondott.

Az Operatív törzs ülésén áttekintették a maszkviselés szabályait. A kormányfő elmondta, adtak elég türelmi időt, mindenki megérthette, hogy a maszkviselésen múlik a járvány megfékezése. Orbán Viktor arra kérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy szerezzen érvényt a hatályban lévő jogszabályoknak, és érje el, hogy a maszkviselés áltanossá váljon.

Az influenza oltással kapcsolatban a miniszterelnök elmondta, az állam által beszerzett oltóanyag ingyenes lesz és a házi orvosoknál lehet elérni. Az ellátás és a kiszállítás folyamatos. A háromévnél fiatalabbak is megkapják az ingyenes influenza elleni védőoltást.

A koronavírus elleni vakcinával kapcsolatban az Operatív törzs ülésén elhangzott, hogy az összes európai beszerzési programban részt vesz Magyarország, de a miniszterelnök utasította a törzset, hogy egyidejűleg tájékozódjon az orosz és a kínai vakcinák előállításának és beszerzésének körülményeiről is, mert a cél az, hogy Magyarország polgárai megbízható minőségben, de az elsők között juthassanak a koronavírus elleni vakcinához – mondta Orbán Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!