távozás

2020.08.11. 17:57

A három kiutasított orosz diplomata elhagyta Szlovákiát

Elhagyta Szlovákiát a nemkívánatos személynek minősített három orosz diplomata – közölte kedden a pozsonyi orosz nagykövetség.

A szlovák külügyminisztérium hétfőn jelentette be a kémkedéssel meggyanúsított diplomaták kiutasítását. Az orosz diplomáciai tárca tükörintézkedéseket helyezett kilátásba.

Szergej Lavrov, az orosz diplomácia irányítója hétfőn úgy vélekedett, hogy mivel Morgan Ortagus amerikai szóvivő egyedüliként méltatta nyilvánosan a szlovák intézkedést, az ügyben az Egyesült Államok lehet érdekelt.

Kedden a pozsonyi orosz diplomáciai képviselet állásfoglalást tett közzé, amely szerint a szlovák lépés „nem konstruktív” és „sajnálatos”, és az orosz fél fenntartja magának a jogot a megfelelő válaszintézkedések meghozatalára.

Júniusban Csehország utasított ki két orosz diplomatát, amire Oroszország hasonló módon, két cseh diplomata kiutasításával válaszolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!