huligánok az utcákon

2018.07.16. 11:37

A franciák tényleg megőrültek a győzelemtől (videó)

Vasárnap este a francia válogatott 4-2-re legyőzte Horvátországot az oroszországi labdarúgó-világbajnokság döntőjében, ezzel megszerezve második vb-trófeáját az 1998-as hazai diadal után. A franciák öröme azonban nem lehet felhőtlen, ugyanis a mérkőzés lefújását követően több francia városban is zavargások törtek ki.

Broadcast of the final of the football world cup in Lyon, France, on July 15, 2018. Many clashes erupted a few minutes after the end of the match between supporter and police. Tear gas was fired throughout the city to disperse the crowd that had gathered to celebrate the victory of the France team. (Photo by Nicolas Liponne/NurPhoto)

Forrás: AFP/NurPhoto

Fotó: Nicolas Liponne

Megtelt a világ egyik leghíresebb sugárútja is, de amikor részeg drukkerek egymásnak estek még vasárnap éjfél előtt, a rendőrség határozottan közbeavatkozott, és többek között vízágyúkkal gyorsan kiürítette a Champs-Élysées-t – írta meg az Origo. Egy személyt súlyos sérüléssel szállítottak kórházba.

„Dohányboltokat fosztottak ki, ablakokat rúgtak be, a rendőröket pedig megtámadták”

– számolt be a Mirror a párizsi rendőrség nyilatkozatáról.

Lyonban, Párizsban, Bordeaux-ban és Marseille-ben százak tomboltak az utcákon, rengeteg autót szétvertek, kukákat gyújtottak fel egészen a kora hétfői órákig.

Az olasz La Gazeta Dello Sport arról írt, hogy a huligánok gyógyszertárakba és élelmiszerboltokba törtek be, ahonnan pezsgőket loptak el. Az utcai harcok Rouenben és az olasz-francia határ melletti Mentonban is kitörtek.

A vasárnapi döntő idején csak Párizsban négyezer rendőr és csendőr teljesített szolgálatot.

A vidéki városokban is káoszba torkollott a vb-győzelem utáni ünneplés. Annecyben

egy 50 éves férfi a lefújás pillanatában a csatornába ugrott, és kitört a nyaka.

Saint-Felixben is meghalt egy 30 éves férfi, aki egy fának rohant az autójával.

Borítókép: Lyon belvárosa a győzelem után

AFP / NurPhoto / Nicolas Liponne

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!