Ország-világ

2021.02.18. 19:18

A CNN 10 millió forintot fizetett a Capitolium ostromában részt vevő BLM-aktivistának

John Sullivan jó bizniszt csinált.

Amint arról a 888.hu is beszámolt, az amerikai törvényhozás épületének megrohamozásában több Black Lives Matter- és Antifa-tag is részt vett, az egyik közülük John Sullivan volt – írja a 888. hu

Sullivan ismert antifasiszta aktivista Utahból. Korábban gyorskorcsolyázó akart lenni, téli olimpiára is készült, azonban radikalizálódott. Jayden X álnéven újságíróként bemutatkozva élőben közvetítette YouTube-csatornáján a Capitolium ostromát január 6-án.

A férfit letartóztatták, és bíróság elé állították. Azzal védekezett, hogy ő csak azért volt jelen, hogy dokumentálja az eseményeket (mások szerint ő is hangadó volt, azt üvöltötte, hogy „gyújtsuk fel ezt a szart”).

Most kiderült az is, hogy meglehetősen jövedelmező volt számára a videózgatás.

A Politico arról számolt be, hogy Sullivan ügyvédje számlákat mutatott be, amelyek szerint

a CNN és az NBC fejenként 35 ezer dollárt (10,4 millió forint) fizetett a férfi cégének a Capitoliumon kívül és belül készített videók felhasználási jogáért.

Azt a videót is megvették Sullivantől, amelyen Ashli Babbitt veterán lelövése látható.

A liberális tévécsatornáktól származó pénzen túl

Sullivan kapott még 5 ezer dollárt a Left/Right Productions nevű produkciós irodától, illetve 2500 dollárt az ausztrál ABC-től.

Érdekesség, hogy az ostrom után nem sokkal Sullivan a CNN-es Anderson Cooper műsorában adott interjút.

A The Gateway Pundit című portál szerint nem bevett szokás ilyen komoly összegeket fizetni szabadúszóknak.

Több mint 6 hónapos független újságírói tapasztalattal én rögzítettem az internet legnézettebb és legtöbbet megoszott médiatartalmait. Egyetlen videóval soha nem kerestem többet ezer dollárnál. Nem láttam, hogy háromezer dollárnál több pénzt bárkinek is kifizettek volna, és az is a legfrissebb hírek felvételéért történt. Egy átlagosan fizetett újságíró Utahban 3,021 dollárt keres egy hónapban, nem 75 ezret néhány nap alatt”

– magyarázta Tayler Hansen, a portál munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!