Ország-világ

2021.03.19. 16:32

A baloldali kerületek nem biztosítanak munkatársakat az oltáshoz

A kormányhivatal szerint elfogadhatatlan, hogy a jelenlegi súlyos járványhelyzetben a polgármesterek ahelyett, hogy kerületük lakosságának mielőbbi átoltottságát és életének védelmét tartanák feladatuknak, kiszolgálják a baloldal oltásellenes politikáját.

A baloldali fővárosi kerületek nem biztosítanak munkatársakat a koronavírus elleni oltáshoz – közölte Budapest Főváros Kormányhivatala pénteken az MTI-vel.

A közleményben azt írták: a kormányhivatalhoz számos bejelentés érkezett fővárosi háziorvosoktól arról, hogy a baloldali vezetésű kerületek nem biztosítanak munkatársakat az oltás megszervezéséhez.

Az országos oltási munkacsoport hetekkel ezelőtt hivatalosan is kérte az önkormányzatokat, hogy adjanak a területükön működő háziorvosoknak adminisztrációs segítséget, önkormányzati munkatársakat például az oltandókkal való időpont-egyeztetés, az oltással járó adminisztrációs feladatok elvégzésére – ismertették, hangsúlyozva: ez is nagyban segíti az oltás felgyorsítását.

Hozzátették, a kormányhivatal megdöbbenéssel tapasztalja, hogy sorra érkeznek a háziorvosi bejelentések a baloldali vezetésű fővárosi kerületektől (jellemzően a 4., 3., 11., 13., 7., 14., 19., 2. és a 9. kerületből) arról: az érintett önkormányzatok válaszra sem méltatják a háziorvos igényét vagy megígérték, hogy küldenek embert, de nem tették.

A kormányhivatal álláspontja szerint elfogadhatatlan, hogy a jelenlegi súlyos járványhelyzetben a polgármesterek ahelyett, hogy kerületük lakosságának mielőbbi átoltottságát és életének védelmét tartanák feladatuknak, kiszolgálják a „baloldal oltásellenes politikáját”, és a jelzett igények ellenére sem segítik a háziorvosok munkáját.

„Ismételten megkérjük az önkormányzatokat, hogy segítsék az oltási folyamatban a háziorvosokat” – írta közleményében a kormányhivatal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!