Az Igazság órája

2023.08.06. 09:27

Rétvári Bence: fontosabb a politikai különbség vízumügyben? (videó)

Az Igazság órája műsorában az Amerikai vízumügyről, tanárok életpályatörvényéről, béremelésükről és Brüsszelről beszélgettek a műsor vendégei: Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ operatív igazgatója és Rétvári Bence, a Belügyminisztérium miniszterhelyettese.

MW

Rétvári Bence volt az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorának vendége

Forrás: Az Igazság órája

Az a kérdés, hogy mi ír felül mit; a két ország kapcsolata és NATO szövetségesi viszonya a fontosabb, vagy az, hogy más politikai színezetű kormány van Amerikában és Magyarországon?

 – tette fel a kérdést a két ország közötti vízumvitával kapcsolatban Rétvári Bence, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában. 

A Belügyminisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár kifejtette: számunkra egyértelműen az a fontosabb, hogy mi szövetségesek vagyunk, ezért mi partnerségre törekszünk az Egyesült Államokkal, mint minden más szövetségesünkkel.

Az amerikai döntésnél, hogy korlátozásokat vezettek be a magyar állampolgárok amerikai vízumánál, pedig mintha a két ország vezetése közötti politikai színezetkülönbség lenne a fontosabb, és nem a NATO és egyéb szövetségesi viszony. 

Amit a Biden-admisztráció képvisel az csak az egyik Amerika hangja, a Demokrata Párt szélsőbalos szárnyához köthető

 – mondta Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ operatív igazgatója a műsorban. A konzervatív Amerika – többek között a New yorki és a texasi republikánusok – elítélték és felháborítónak tartják a kormányzat részéről, hogy szövetséges ország polgárait korlátozzák.

Nemcsak a Soros-kórus lépett működésbe, és kezdte el piszkálni Magyarországot, ahogy ez megszokott tőle, hanem van egy olyan nemzetközi konzervatív együttműködés, ahol lehet számítani azokra a barátokra, akikkel az elmúlt években nagyon komoly együttműködést alakítottunk ki

 – fejtette ki Törcsi Péter, utalva arra, hogy ennek az együttműködésnek a kialakításában az Alapjogokért Központnak oroszlánrésze volt.

Az Igazság órájának adását itt hallgathatják meg:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában