Jogállamisági vita

2023.06.02. 06:21

Saját, belső jelentésükben dicsérik a kormány igazságügyi reformját a Soros-féle NGO-k

A Magyar Helsinki Bizottság, az Amnesty International Magyarország és az Eötvös Károly Intézet közös értékelése szerint az elfogadott igazságügyi reform nagy előrelépést jelent a kormány által januárban társadalmi konzultációra bocsátott törvénytervezethez képest – értesült a Magyar Nemzet.

MW

Soros György magyar származású amerikai üzletember

Forrás: AFP

Fotó: Fabrice COFFRINI

Miközben a Soros György amerikai tőzsdespekuláns által támogatott NGO-k folyamatosan olyan információkkal látják el az Európai Parlament hazánkban vizsgálódó politikusait, hogy Magyarország semmit sem teljesít az unió által elvárt intézkedésekből, egy saját, belső jelentésükben dicsérik a kormány igazságügyi reformját. 

Mint ismert, az Országgyűlés május 3-án fogadta el az egyes igazságügyi tárgyú törvényeknek a magyar helyreállítási és ellenálló képességi tervhez kapcsolódó módosításáról szóló törvényt. 

A Magyar Helsinki Bizottság, az Amnesty International Magyarország és az Eötvös Károly Intézet közös értékelése szerint az elfogadott igazságügyi reform jelentős előrelépést jelent a kormány által januárban társadalmi konzultációra bocsátott törvénytervezethez képest. Mint írják: a magyar kormány a bírósági szervezetrendszerrel kapcsolatos legfontosabb kérdésekben a szupermérföldkövek (brüsszeli feltételek) teljesítésére irányuló szándékot tükröz – számol be róla a Magyar Nemzet.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában