Alapjogokért Központ

2023.06.10. 15:47

Josh Hammer: Soros György bírálata és az ellene vívott harc nem antiszemitizmus

Soros György és antiszemitizmus vonatkozásában jelentetett meg cikket Josh Hammer, a CPAC Hungaryn is felszólaló amerikai véleményvezér a Newsweek konzervatív amerikai hírportálon − hívta fel a figyelmet az Alapjogokért Központ.

MW

Josh Hammer, az amerikai Josh Hammer Show házigazdája a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencia második napján tartott kerekasztal-beszélgetésen a Bálna Budapestben 2023. május 5-én

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A Newsweeken megjelent cikk kiemeli:

Hazafias, Amerika-, Izrael-, szuverenitás- és jogállamiság-párti zsidók világszerte irtóznak Soros Györgytől, akinek az etnikai és vallási háttere nem akadályozhat meg abban, hogy nevén nevezzük: gonosz.

Hammer hozzáteszi: Soros György bírálata és az ellene vívott harc nem antiszemitizmus − idézi a Magyar Nemzet.

DUKÁSZ Magor; VLAARDINGERBROEK, Eva; CONSTANTINE, Tim; HAMMER, Josh
Dukász Magor, a Fidesz korábbi digitális igazgatója, a Digitális Szuverenitás Központ alapítója, Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátor, Tim Constantine, az amerikai The Capitol Hill Show házigazdája és Josh Hammer, az amerikai Josh Hammer Show házigazdája (b-j) a CPAC Magyarország kétnapos konzervatív konferencia második napján tartott kerekasztal-beszélgetésen a Bálna Budapestben 2023. május 5-én
Fotó: Bruzák Noémi / Forrás: MTI

A szerző szerint Soros bírálata azonnal az antiszemitizmus stigmáját és a zsidógyalázás vádját vonja maga után. Holott Soros kritikusai csak „meg kívánják osztani véleményüket a világ egyik legbefolyásosabb politikai adományozójáról és társadalmi aktivistájáról. Valakiről, aki számolatlanul osztogatja a pénzeket, hogy aláássa és a kívánt képére formáljon át egész országokat különböző kontinenseken” – fogalmaz az éles kritika.

Hammer részletezi, az Egyesült Államokban hogyan tette tönkre a nagyvárosok hétköznapjait Soros a szélsőbaloldali ügyészek kampányának támogatásával: 

Egyszerűen fogalmazva, Soros a világon bárki másnál nagyobb mértékben felelős azért, hogy Amerika néhány legikonikusabb városa anarchikus városi pokollá süllyedt

− ismerteti a tényeket a szerző.

Soros mély gyűlölettel viseltetik Izrael iránt, és szélsőséges terrorcselekményekkel összefüggésbe hozható palesztin szervezeteket támogat, csak azért, hogy a demokraták fedezékből szidhassák Izraelt

− írja Hammer.

Josh Hammer szerint itt az idő, hogy azok, akik zsidóként kritikusak Soros tevékenységével és véleményüket fel is merik vállalni, egységesen megszerveződjenek: 

Itt az ideje, hogy ezt a széles körben elterjedt érzést hivatalossá és működőképessé tegyük. A múlt héten Will Scharf konzervatív aktivista, volt szövetségi ügyész és jelenlegi Missouri állam főügyészjelöltje és én közösen alapítottuk meg a Zsidók Soros ellen nevű új csoportot.

Majd idéz új kezdeményezésük alapvetéséből: „Zsidók vagyunk, akiknek elegük van Soros Györgyből és az amerikai politikára gyakorolt rosszindulatú, baloldali befolyásából. Zsidók vagyunk, akiknek elegük van abból is, hogy a baloldal antiszemitizmussal vádol mindenkit, aki Sorost kritizálja. […] A baloldaliság nem a zsidóság, és baloldalellenesnek lenni nem ugyanaz, mint antiszemitának lenni.”

A teljes cikk ITT olvasható el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában