Mávinform

2023.05.14. 17:49

Változások a Németországba tartó vonatjáratokon vasárnaptól keddig

Elmarad a vasárnap éjszakától keddig tervezett német vasutassztrájk, de a Deutsche Bahn (DB – német vasút) felhívta az utasok figyelmét arra, hogy a sztrájk tervezett időszakában még így is lehetnek fennakadások, mert a korábban törölt járatokat újra kell ütemezni – közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.

MW

Illusztráció

Forrás: Világgazdaság

Fotó: Kallus György

A tájékoztatás szerint a németországi munkabeszüntetés elmaradása miatt a vasárnap esti Metropol EuroNight (EN 476) is végig, Berlinig közlekedik.

A Nyugati pályaudvarról 19.30-kor induló Metropol EN vonat (476/456) a berlini közvetlen kocsikat május 14–15-től menetrend szerint, korlátozás nélkül továbbítja – írták.

A Keleti pályaudvarról 20.40-kor induló Kálmán Imre EuroNight vonat (462/236) a stuttgarti közvetlen kocsikat – német vasútüzemi ok miatt – az eredeti terv szerint május 14–15-én még nem továbbítja – közölték. A Budapest–Stuttgart közvetlen kocsik Budapestről először május 15–16-án indulnak, míg Stuttgart–Budapest között a Kálmán Imre EuroNight (EN 237/463) vonattal érkeznek először május 16–17-én.

A Railjet xpress vonatok közlekedésével kapcsolatban a MÁV-START még várja az osztrák vasút tájékoztatását, amint megérkezik, frissítik a híreket – olvasható a közleményben.

Az aktuális helyzetről az utasok információt kaphatnak a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Továbbá  a német vasút (DB) honlapján is, amely  elérhető a https://www.bahn.de/service/fahrplaene/aktuell oldalon, illetve információk találhatók az ÖBB oldalán (https://www.oebb.at/de/neuigkeiten/streikwarnung) is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában