Kapaszkodó program

2023.05.03. 18:33

Gyermekek támogatására indított országos gyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet

Tizedik alkalommal hirdetett egy hónapos országos pénzadománygyűjtést a gyermekek ezreinek felzárkózását támogató Kapaszkodó programjának támogatására az Ökumenikus Segélyszervezet.

Fotó: Ökumenikus Segélyszervezet

A kezdeményezés célja, hogy minél több gyermeknek adhasson esélyt a szegénység okozta hátrányok leküzdésére egész évben zajló fejlesztő foglalkozások és nyári gyermektáborok formájában. Az elmúlt évekhez hasonlóan, a felhíváshoz idén is a 1353-as adományvonalon (500 forint/hívás) és a www.segelyszervezet.hu/kapaszkodo oldalon lehet csatlakozni, a TESCO üzleteiben és weboldalán pedig elérhetők az adománygyűjtést támogató kuponok – írta szerdai közleményében a segélyszervezet.

A május a gyermekek hónapja az Ökumenikus Segélyszervezetnél
Fotó: Ökumenikus Segélyszervezet

Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója közölte:

Kapaszkodó gyermekfejlesztő programja keretében központjaiban összesen több mint 3000 nehéz körülmények között élő gyermekkel foglalkozik rendszeresen az Ökumenikus Segélyszervezet. Olyan gyerekekkel, akik a segélyszervezet támogatása nélkül nem indulhatnának társaikkal egyenlő esélyekkel az életben. Gyerekekkel, akiknek nem lennének meg a szükséges eszközeik a tanuláshoz; akik nem járhatnának az iskolán kívüli korrepetálásra, fejlesztő foglalkozásokra. Gyerekekkel, akik soha nem élhetnék meg a felhőtlen nyári táborozás varázslatos élményét.

Vidám gyermeknapi programok országszerte

Az idei gyermeknap környékén számos vidám gyermekprogramot szerveznek majd az Ökumenikus Segélyszervezet intézményei országszerte. Az alkalmakon nem csak a bentlakók, hanem a központok látókörében élő rászoruló családok gyermekei is részt vehetnek. A közösségi programok között olyan különleges rendezvények is lesznek, mint például egy budapesti élménynap a segélyszervezet vidéki központjaiból érkező gyermekek számára. A gyermekprogramok mellett idén is több figyelemfelhívó akciót tervez a segélyszervezet, hogy minél több adományozó csatlakozzon a gyermekekért indított összefogáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában