Kérdőjelek

2023.05.25. 08:53

Cseh Katalin ismét Magyarország ellen dolgozik

Ez már tényleg a legalja – reagált Deutsch Tamás arra, hogy Cseh Katalin az egyik előterjesztője Daniel Freund mellett a legújabb magyargyűlölő EP-határozatnak.

MW

Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetõje a Gyöngyösi Mártonnal, a Jobbik EP-listavezetõjével közösen tartott EP-választás: az Európai Unió jövõjérõl címû sajtótájékoztatón az Országgyûlés Irodaháza elõtt 2019. május 6-án

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Ez már tényleg a legalja: Cseh Katalin az egyik előterjesztője Daniel Freund mellett a legújabb magyargyűlölő EP-határozatnak

– hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője, arra reagálva, hogy az Európai Parlament kiszivárogatott jelentéstervezetében megkérdőjelezi, hogy Magyarország képes lesz-e hitelesen ellátni az EU Tanácsának soros elnöki tisztségét 2024-ben.

Az EP középjobb, baloldali és liberális frakciói ugyanakkor azt szeretnék elérni, hogy Magyarország ne tölthesse be az unió soros elnökségét. Éppen ezért a június 1-jei plenáris ülésen már el is fogadnák azt az újabb állásfoglalást, amelyben felszólítják a tanácsot, hogy találjon megoldást a problémára, másként a parlament fog közbeavatkozni.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában