Eltitkolta

2023.05.08. 08:12

Csalót alkalmazhatott tanácsadóként Márki-Zay Péter

Tatár Zoltán, a település korábbi jegyzője állítja, Hódmezővásárhely polgármestere egy indiai csalónak több százezres fizetést adott, illetve az önkormányzati dolgozók személyes adatait és egyéb bizalmi információkat is megosztott vele – számol be róla a Magyar Nemzet.

Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke, a város polgármestere évértékelő beszédét tartja a hódmezővásárhelyi városházán 2023. február 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Márki-Zay Péter polgármester, a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje egy indiai csalót alkalmazott a Hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatalban, akitől uniós milliárdok megszerzését remélte – állítja Tatár Zoltán, a település korábbi jegyzője. 

Tatár a közösségi médiában írt bejegyzésében arról számolt be, hogy a városvezető a szóban forgó „szélhámosból, dr. M. K. S.-ből még főtanácsadót is csinált 300 ezres havi fizetéssel”, de ami ennél is botrányosabb, „a városházi dolgozók személyes adatait és az önkormányzat egyéb bizalmas információit is kiadta neki”.

A Promenad24 erről szóló cikke szerint Márki-Zay Péter ötéves polgármestersége alatt sok mindenki dolgozott a városházán vagy a városházának a fegyveres rablótól kezdve indiai csalón át a városvezető feleségéig. Megjegyzik, az is megdöbbentő, hogy a magát az átláthatóság élharcosának hirdető Márki-Zay mostanáig elhallgatta az indiai tanácsadó ügyét a vásárhelyiek elől – írja a Magyar Nemzet

Tatár Zoltán egykori jegyző szerint már 2022. január vége óta tudják a városházán, hogy az egész projekt mögött „egy indiai születésű szélhámos, dr. M. K. S. állt”. Ekkor tett ugyanis Márki-Zay büntetőfeljelentést az ügyben. 

A teljes cikk a részletekkel ITT érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában