Új feladat

2023.04.27. 12:56

Novák Katalin felmentette Ruszin-Szendi Romuluszt, a Honvéd Vezérkar főnökét

A feladat ellátására Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter Böröndi Gábor altábornagyot, a Magyar Honvédség brüsszeli NATO és EU Katonai Képviselő Hivatalának vezetőjét javasolja.

Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka beszédet mond az egységes alapkiképzést teljesítő önkéntes területvédelmi tartalékos állomány katonai eskütételén a Magyar Honvédség Anyagellátó Raktárbázisán, Budapesten 2022. december 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök csütörtökön felmentette beosztásából Ruszin-Szendi Romulusz altábornagyot, a Honvéd Vezérkar főnökét - közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel.

Tudatták azt is: a feladat ellátására a honvédelmi miniszter Böröndi Gábor altábornagyot, a Magyar Honvédség brüsszeli NATO és EU Katonai Képviselő Hivatalának vezetőjét javasolja.

Mint írták, a lövész végzettségű Böröndi Gábor 30 éves pályafutása során különböző szintű parancsnoki beosztásokban szolgált a Magyar Honvédségben és részt vett európai, valamint Európán kívüli NATO-műveletben is.

Hozzátették: Böröndi Gábor altábornagy a legszélesebb körű parancsnoki és katonai vezetői háttérrel, a NATO-ban szerzett hadszíntéri tapasztalatokkal rendelkező magyar tábornok, volt vezérkarifőnök-helyettes. Elvégezte az Egyesült Államok és a NATO vezérkari akadémiáját, jelenleg pedig Magyarország brüsszeli katonai képviseletének vezetője a NATO-ban és az EU-ban.

A Honvédelmi Minisztérium közleményében kiemelte: Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy komoly érdemeket szerzett a katonai kiképzés felgyorsításában és korszerűsítésében, és jelentős lépéseket tett a Magyar Honvédség harcképességének növelése érdekében. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy a haza szolgálatát más területen fogja folytatni - írták.

A tárca tájékoztatása szerint az új vezérkari főnök kiemelt feladata az eddigiek továbbvitelén túl a megkezdett szervezetikultúra-változtatás folytatása és modern, ütőképes, komoly elrettentő erőt felmutatni képes Magyar Honvédség kialakítása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában