Március 15.

2023.03.13. 07:48

Változik a vonatok, a buszok és a HÉV közlekedési rendje

Változik a vonatok, a buszok és a HÉV közlekedési rendje a MÁV–Volán-csoport járatainál március 15-én, az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc évfordulóján – tudatta a Mávinform hétfőn az MTI-vel.

Illusztráció/Vonatra várakozó utasok és egy a MÁV Start Zrt. Stadler Flirt típusú személyvonata a Kelenföld vasútállomáson, amely a Déli, a Keleti és a Nyugati pályaudvar mellett Budapest négy legforgalmasabb vasútállomása közé tartozik

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Róka László

A közlemény szerint a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity (IC) vonatokhoz a lehetőségekhez képest egy-két kocsival többet kapcsolnak. A helyjegyek elővételi vásárlásától függően további többletkocsikkal készül a vasúttársaság – tették hozzá.   

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőttcsoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt március 14-én 10 órától 15-én éjfélig vehetik igénybe.

Jelezték, hogy a vasúti jegyváltáshoz az utasok 5 százalékos kedvezménnyel használhatják az automatákat, és 10 százalékos kedvezménnyel vehetik igénybe az online jegyvásárlást az Elvirán vagy a MÁV-applikációban is.   

A Volánbusz járatai szerdán a munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint közlekednek, március 14-én és 16-án pedig a munkanapra, tanítási napra meghirdetett menetrend lesz érvényben.   

Egyes településeken a helyi járatok az általános közlekedési rendtől eltérően közlekedhetnek – hívták fel a figyelmet.   

Közölték azt is, hogy március 15-én a munkaszüneti napi menetrend, a nemzeti ünnep előtti és utáni napokon, március 14-én és 16-án a munkanapra, tanítási napra meghirdetett menetrend lesz érvényben minden HÉV-vonalon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában