Katargate

2023.03.22. 12:34

Lemondásra szólították fel kollégái a korrupciós botrányba keveredett Henrik Hololeit

A Magyar Nemzet arról ír, hogy az Európai Bizottság vezető közlekedési tisztviselőjét a saját kollégái szólították fel arra, hogy amíg az ügyében tart a vizsgálat, addig függessze fel a munkáját.

Az Európai Bizottság mobilitásért és közlekedésért felelős főigazgatója, Henrik Hololei 2018. május 11-én a bangkoki kórház tetején lévő helikopteres sürgősségi egészségügyi szolgálatot vizsgálja

Forrás: Bangkok Post/AFP

Fotó: Tawatchai Kemgumnerd

Két hete derült ki, hogy Henrik Hololei, az Európai Bizottság vezető közlekedési tisztviselője  ingyenes repülőjegyeket fogadott el a katari kormánytól, éppen akkor, amikor csapata az európai légtér Katar előtti megnyitásáról tárgyalt Dohával – idézi fel az előzményeket a cikk. 

Hololei népszerűsége a testületben megcsappant, vannak, akik szerint már rég le kellett volna mondani. 

Egy, a Politico brüsszeli portálnak nyilatkozó uniós tisztviselő azt latolgatta, hogy az észt politikust a vizsgálat ideje alatt "át kell helyezni egy másik főigazgatóságra, például a fordítási főigazgatóság élére, amely poszt megüresedett, vagy politikai tanácsadói munkát is kaphatna." Egy másik tisztviselő viszont azt javasolta, hogy függesszék fel a korrupciós botrányba keveredett észt politikust – írja a Magyar Nemzet. 

Mint ismert, az Európai Bizottság szóvivője a Hololei-üggyel kapcsolatosan korábban azt mondta, a szabályoknak megfelelőek voltak a kérdéses utak, de a kritikák erősödésével a bizottság később úgy döntött, hogy szigorítja a szabályokat annak megfelelően, hogy a tisztviselők ne fogadhassanak el utazást és szállást harmadik országoktól, például Katartól. 

A tejes cikket IDE kattintva lehet elolvasni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában