Uniós pénzek

2023.02.20. 16:12

Navracsics Tibor szerint már márciusban megszülethet a megállapodás az Európai Bizottsággal

A területfejlesztésért és az uniós ügyekért felelős miniszter a nyári hónapokra jósolja az ügyek lezárását.

Navracsics Tibor területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Én optimistább vagyok, mint Věra Jourová: abban bízom, hogy a törvénycsomag elég jó megoldás lesz a bizottság számára, és megállapodás születik, amit márciusban elfogadunk, és tovább tudunk lépni

mondta a Világgazdaságnak Navracsics Tibor a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) rendezvényén.

Az Európai Bizottság alelnökét a hét végén idézte a Reuters: szerinte Magyarországnak „nagyon hamar” meg kell erősítenie igazságszolgáltatásának függetlenségét, hogy reális esélye legyen arra, hogy az Európai Unió gazdaságélénkítő Covid-programjából hazánk számára előirányzott 15,4 milliárd euróhoz hozzájusson.

Márciusig van idő arra, hogy az igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatos törvénycsomagot elfogadja az Országgyűlés, én úgy tudom, folyamatos a tárgyalás az Igazságügyi Minisztérium és az Európai Bizottság között a csomag tartalmát illetően

– mondta Navracsics Tibor.

A miniszter a felsőoktatási kuratóriumok és alapítványok kapcsán elmondta: a héten valóban elküldik a javaslataikat az Európai Bizottságnak, ennek tartalmáról és részleteiről ugyanakkor nem kívánt beszámolni.

Arra a sajtóhírre, hogy az EU-s források folyósítása elhúzódhat, és átcsúszhat a második fél évre, a miniszter úgy reagált: 

ő a nyári hónapokra jósolja az ügyek lezárását, azt viszont valószínűsíti, hogy az Európai Bizottságnak lesznek kérései a jövőben is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában