Járvány

2023.02.15. 08:46

830 új fertőzött van, 6,422 millió a beoltottak száma

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 421 732 fő, közülük 6 208 908-an a második, 3 904 788-an a harmadik, 423 608-an pedig már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a Koronavírus Sajtóközpont.

Illusztráció/Beoltanak egy nőt az eredeti vírustörzsre, továbbá az omikron BA1 variánsa ellen kifejlesztett új Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal - negyedik, megerősítő oltásként – a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház oltópontján

Forrás: MTI

Fotó: Krizsán Csaba

Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták: 

az előző héten 830 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 2 194 102-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. 

Meghalt a múlt héten 31, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 738-ra emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 141 720, az aktív fertőzöttek száma pedig 3644-re csökkent.   

Tudatták azt is, hogy 

jelenleg 325 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen. 

A közlemény szerint Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A vírus továbbra is az oltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is a vakcina felvételére kérik.   

A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előzőt – tartalmazza a közlemény.

NNK: újra csökken a szennyvíz koronavírus koncentrációja

Újra csökken a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi központ (NNK) szerdán a honlapján.

 

Azt írták: országos átlagot tekintve ismét csökkenést mutat a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben.

 

A vizsgált városok közül csökkenő tendencia figyelhető meg Budapest mindhárom szennyvíztisztítójának ellátási területén, valamint Egerben, Kaposváron, Kecskeméten, Nyíregyházán, Tatabányán és Veszprémben – írták.

 

Hozzátették: a mért eredmények többsége stagnáló tendenciát mutat, enyhe emelkedés egyedül Salgótarjánban tapasztalható.

 

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja négy városban – Győr, Salgótarján, Tatabánya, Szekszárd – a mérsékelt, míg 18 mintavételi helyen az emelkedett kategóriába sorolható – közölte az NNK.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában