Válságkommunikáció

2023.01.31. 07:07

Ötlettelen sodródás jellemzi a Momentumot

Most azzal álltak elő, hogy kivonulnak a parlamentből.

Gelencsér Ferenc napirend előtt szólal fel az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A parlamenti munkából visszavesznek, de a szövetségi politikában még nincs egyetértés. A Momentum múlt pénteken egy sajtóeseményen próbálta magyarázni folyamatos gyengülésének okait és megnyugtatni a velük barátságos médiát, hogy Donáth Anna hét végi visszatérése után újra növelni tudják majd a támogatottságukat – írja a Magyar Nemzet.

A parlamenti munka hanyagolása nem újdonság a baloldalon. Gyurcsány Ferenc már 2016-ban bejelentette, hogy a Demokratikus Koalíció akkori képviselői kivonulnak az Országgyűlésből, és inkább az emberek között politizálnak.

Most valami hasonlóra készül a Momentum is:

a párt tagjai az idézett sajtóeseményen azt vetítették előre, hogy a jövőben akár a politikusaik is meglátogathatnak hatvan év feletti rászorulókat, akiknek majd tűzifát visznek, sőt azt fel is aprítják. 

Gelencsér Ferencék a debreceni akkumulátorgyár témájára is lecsaptak. Miután az LMP a saját ziccerét kihagyva nem vette fel a helyi népszavazáshoz szükséges aláíróíveket, a Momentum is beadott egy kérdést. Amennyiben ezt jóváhagyja a helyi választási bizottság, úgy a frakció – Gelencsér szerint – lényegében Debrecenbe költözik, hogy teljes gőzzel készüljenek a kampányra.

A Magyar Nemzet szerint a súlytalan és semmitmondó kommunikáció könnyen a Momentum vesztét is jelentheti. A párt a sajtóban lassan és konkrétumok nélkül reagál.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában