MCC-konferencia

2023.01.30. 17:19

Gladden Pappin: a magyar családpolitikát a tengerentúlon is megfontolandó lenne bevezetni

Bár a megosztottság egyre mélyebben áthatja az amerikai médiumokat, a pártpolitikán túlnyúló kérdéseket tárgyaló orgánumok iránt is egyre erősödik az igény – jelentette ki Gladden Pappin, főszerkesztő-helyettes, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) vendégoktatója.

Gladden Pappin, politológus, a Dallas-i Egyetem docense, az MCC vendégoktatója a Geopolitika a 21. században című kerekasztal-beszélgetésen 2022. december 19-én

Forrás: Kelet-Magyarország

Fotó: Pusztai Sándor

A Mathias Corvinus Collegium által szervezett nemzetközi médiakonferencia második napján moderátorként részt vett Gladden Pappin, az American Affairs nevű periodika főszerkesztő-helyettese. A szakember által moderált szekció témája részben az volt, hogy fennmaradhat-e a nyomtatott sajtó.

Papin a Médiapiacnak adott interjújában azt mondta, hogy nem bánták meg, hogy a néhány éve indított American Affairs nem csak online portálként működik, hanem nyomtatott formában is megjelenik. Hozzátette: az évente jelentkező négy lapszám mindegyike tizenkettő-tizennégy hosszabb cikket vagy értekezést tartalmaz, és általában ezek közül legalább egy írás nagyon nagyot megy, rendkívül jó eredményeket hoz.

Megjegyezte, hogy rendszeresen publikálnak a lapba nemzetközileg is elismert szerzők, közgazdász szaktekintélyek, akikkel úgy tűnik, hogy tényleg sikerül megszólítani a szofisztikáltabb témák iránt érdeklődő közönséget. 

Elismerte, hogy szembemennek azzal a mai trenddel, hogy a különböző orgánumok jellemzően egy jól körülhatárolható ideológiai keretben mozognak.

Erről azt mondta, hogy 

tényleg erősödik a polarizáció a médiumok túlnyomó többségében, amelyek egyre inkább véleménybuborékokként működnek, ám az olvasók egy részében pont, hogy kiegyensúlyozottabb tartalmú fórumok iránt kelt igényt. 

Bár az American Affairs összességében inkább húz a konzervatív értékek felé, a lap alapkoncepciója olyan témák tárgyalása, amelyek túlnyúlnak a pártpolitikai kereteken – emelte ki Gladden Pappin, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) vendégoktatója.

KOVÁCS István; TICHY, Roland; NETANJAHU, Jair; PAPPIN, Gladden
Kovács István, a Megafon Digitális Inkubátor Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, tulajdonosa, Jair Netanjahu izraeli kolumnista, rádiós műsorvezető, politikai influenszer, Roland Tichy, a Tichys Einblich online magazin alapítója, újságíró és Gladden Pappin, az American Affairs társalapítója, az MCC vendégoktatója, moderátor (b-j) a Mathias Corvinus Collegium (MCC) második nemzetközi médiakonferenciájának második napján, 2023. január 26-án
Fotós: Soós Lajos / Forrás: MTI

Hozzátette: az olvasótáboruk egységét erősíti, hogy rendszeresen közölnek politikamentes, popkulturális anyagokat. Például Adam Adatto Sandelnek a Breaking Bad című sorozatról készült gondolatébresztő írását is rendkívül sokan olvasták.

A szakember azt is elárulta, hogy a magyar közéletből a magyar családpolitikát emelné ki az amerikai olvasóközönségüknek. 

Amerikai szemmel – elsősorban konzervatív nézőpontból – furcsának tűnik, hogy az állam stratégiai célként tűzi ki a népességnövekedés biztosítását és jelentős támogatással ösztönzi a gyermekvállalást és számos egyéb anyagi eszközzel segíti a családokat. Mindezt fontos, pozitív példának tekinti, amelynek egyes elemeit a tengerentúlon is megfontolandó lenne bevezetni 

– fejtette ki.

Az eredeti, teljes interjút itt olvashatja el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában