Illegális bevándorlás

2023.01.06. 23:23

Bakondi György: egyre veszélyesebb és nagyobb mértékű az illegális migráció

Egyre veszélyesebb és nagyobb mértékű az illegális migráció Magyarország határainál - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán péntek este.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója sajtó-háttérbeszélgetést tart az illegális bevándorlással kapcsolatos 2022. évi releváns adatokról a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2023. január 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Tavaly 270 ezer határsértőt fogtak el a hatóságok, ez több mint kétszerese az előző évinek. Az elfogott embercsempészek száma pedig megközelíti a kétezret. Az elmúlt évben abban is változás mutatkozott, hogy

 a migránsok egyre erőszakosabbak, rendőrökre támadnak, fegyvert használnak, határvédelmi létesítményeket rongálnak meg és halálos közlekedési baleseteket okoznak, a szervezett bűnözés egyes csoportjai között már harc folyik a területekért. 

A magyar hatóságok 2500 embercsempészt tartanak fogva, akik 73 országból érkeztek - közölte. 

A prognózisok szerint ez a trend idén folytatódhat, már az év első öt napján 2000 illegális határátlépőt tartóztattak fel.

 Veszélyes bűnözők is megpróbálnak bejutni az országba ismeretlen céllal.

 A határvédelem nemcsak közbiztonsági, de nemzetbiztonsági kérdés is. A kormány döntései segítik a határvédelmet: megerősítették a kerítést és több mint ezer fővel felállt a határvadászezred - mondta Bakondi György. 

Mindeközben naponta 10-14 ezer háborús menekült érkezik Ukrajnából. A különbség jól látható a segítségért folyamodó és azt hálásan fogadó valódi menekültek és az országhatárt erőszakosan átlépni próbáló illegális migránsok között - jegyezte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában