Aki másnak vermet ás

2022.11.17. 12:07

Sosem tanul a baloldal

Hadházy Ákos, a parlamenti fizetését munka nélkül felvevő szélsőbaloldali provokátor megint nevetséges utcai cirkuszokba kezdett - írja az Origo.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő beszél az általa meghirdetett tüntetésen az MTVA óbudai székháza előtt 2022. november 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A baloldal képviselői újra és újra ugyanazzal próbálkoznak: megpróbálnak balhékat kirobbantani, így provokálva erőszakot, felforgatást és vandalizmust. Megmagyarázhatatlan és érthetetlen a ragaszkodásuk a botrányokhoz, hiszen eddig mindig belebuktak. Hadházy Ákos, a képviselői fizetését munka nélkül felvevő szélsőbaloldali provokátor vezetésével 2018-ban már többször nevetségessé tették magukat, például amikor szerepet vállaltak az MTVA székházában megrendezett cirkuszban. Hadházy a napokban újabb performanszba kezdett a köztévé székháza előtt, nem kevésbé kínos jelenetekkel. 

2018-ban volt az az időszak, amikor 

a baloldal képviselői (köztük az azóta megbukott Bangóné Borbély Ildikó mellett Kunhalmi Ágnes, Vadai Ágnes, Varju László és Hadházy Ákos) felforgatták a magyar köztelevízió működését, cirkuszba illő produkciókkal próbálták zavarni a szakemberek munkáját, provokálták a biztonsági őröket. 

Örök emlék maradt Hadházy Ákos kameráknak mutogatott lyukas zoknija, lépcsőmászási nagyjelenete vagy, amikor a földön fekve húzta magára a biztonsági őröket, csak hogy úgy tűnjön: őt csúnyán bántalmazzák. 

Addig provokáltak és hazudtak, amíg elszabadult az erőszak

A fentebb említett képviselők 2018 decemberének második felében egy kis létszámú, ám annál agresszívebb, vélhetően a helyi Soros-aktivisták által feltüzelt csoport élén vonultak be az MTVA Kunigunda úti székházába.

 Akcióik azonnal gúnyos mémekké alakultak át, de közben erőszakos eseménysorozatokat provokáltak.

A baloldal képviselői mindent megtettek a közvélemény hergelése érdekében: mint egy le nem állított videofelvételből kiderült, Bangóné Borbély Ildikó – akit azóta már saját pártja is kirúgott, mert nem létező diplomát hazudott magának – konkrétan a következőket mondta: K...rva erős kép lenne, ha lefeküdnénk a lépcső elé tarkóra tett kézzel.

A képviselők végül tényleg lefeküdtek a földre, azt a látszatot keltve, hogy az MTVA biztonsági őrei erőszakkal kényszerítették őket erre. Hazugság volt részükről a biztonsági őrök agressziója is, mint kiderült: azok példás béketűréssel vették tudomásul az összes provokációt,így azt is, amikor Varju László dulakodni kezdett velük, vagy amikor egy hangos jelenet közepette Hadházy Ákos a földön csúszva húzta magára őket.

Emlékezetes volt az is, amikor Kunhalmi Ágnes nekirohant egy zárt ajtónak, majd látványosat esett, azt a látszatot keltve, hogy becsukták előtte az ajtót.

A baloldali képviselők hisztérikus manipulációi utcai zavargást is provokáltak, óriási kárt okozva a fővárosban.

A feltüzelt – kis létszámú, de annál hangosabb és erőszakosabb – „demonstráló", a baloldali képviselők felszólítására vonult utcára: a Kossuth téren szobrokat, padokat rongáltak, de nem kímélték az Országház épületét, az országzászló rúdját, a karácsonyfát és a karácsonyi kivilágítást sem. A randalírozók megpróbálták felgyújtani a rászoruló gyermekeknek szánt szánkókat is. Az Országgyűlés Hivatalának közleménye szerint a kár milliós volt. 

Parlamenti munka helyett megint az utcán próbál hergelni Hadházy

Hadházy Ákos talán az egyetlen parlamenti képviselő, akit lassan már a választói sem vesznek komolyan. Először 

bojkottálta a parlamenti eskütételt, majd azon sopánkodott, hogy nem kapja meg sokmilliós fizetését (nem is kaphatta volna meg, hiszen nem tett esküt és így nem is végzett képviselői munkát).

Aztán, miután volt néhány heti csönd, újabb tettekre szánta el magát. Nem, nem kezdte meg országgyűlési képviselői munkáját; helyette, talán a korábbi példán felbuzdulva, újra az MTVA székházához vonult, és újra elkezdte a provokációt.Hangzatos videós bejelentkezésekben hergelte a közvéleményt és mindent megtett annak érdekében, hogy a figyelem középpontjába kerüljön.

Az MTVA stábja még hazugságon is kapta az ócska politikai balhék "szakértőjét", aki 

azt állította, hogy a köztévé kamerái folyamatosan rögzítik tevékenységét.

Gyújtogatókat heccelt fel

A baloldali képviselő az MTVA-székház előtti állandó fellépésein túl tüntetést is szervezett a helyszínre: néhány tucatnyi résztvevőt sikerült összeszednie. A kis létszámú, ám annál erőszakosabb jelenlévők azonban garázdálkodni kezdtek, és Hadházy Ákos kezéből hamar kicsúszott az irányítás.

A tüntetők közül többen fáklyákat dobáltak a köztévé egyik bejárata elé. Hadházy nem lépett közbe – noha szervezőként ez kötelessége lett volna –, és a komolyabb tüzet csak a rendőrök közbelépése akadályozta meg. 

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában