Szankciók

2022.11.17. 11:11

Orbán Viktor kitöltötte a nemzeti konzultációt (videó)

Nem újabb szankciókra van szükség, hanem béketárgyalásokra – mondta a kormányfő a Facebook-oldalán közzétett videójában. A nemzeti konzultációt már 340 ezren kitöltötték.

Orbán Viktor miniszterelnök

Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala

Nem újabb szankciókra van szükség, hanem béketárgyalásokra – mondta Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán, azt kérve az emberektől, támogassák küzdelmünket azzal, hogy elmondják a véleményüket a nemzeti konzultációban. Közölte azt is, ő már kitöltötte a szankciókról szóló nemzeti konzultációs kérdőívet.

„Most már az interneten is ki lehet tölteni a szankciókról szóló konzultációs kérdőívet. Én már meg is tettem” – mondta a kormányfő csütörtökön a Facebook-oldalán közzétett videójában.

Úgy folytatta: a brüsszeli tárgyalásokon azt látja, hogy további szankciókat akarnak elfogadtatni. „Ez tévút, mert a szankciók nem oldottak meg semmit, viszont óriási gazdasági károkat okoznak” – hangsúlyozta Orbán Viktor.

A miniszterelnök hozzátette: „a háborúnak nem lett vége, az energiaárak viszont az egekbe emelkedtek, nőnek az élelmiszerárak, és rekordokat dönt az infláció”.

Jelezte, hogy azért indították el a nemzeti konzultációt, hogy sikeresen megvédhessék Magyarország érdekeit.

„Nem újabb szankciókra van szükség, hanem béketárgyalásokra. Nem engedhetjük, hogy a szankciók maguk alá temessék Magyarország, sőt egész Európa gazdaságát” – emelte ki a kormányfő.

Orbán Viktor a bejegyzésben azt kérte: „támogassa ön is a küzdelmünket azzal, hogy elmondja a véleményét, és részt vesz a nemzeti konzultációban! Magyarország nem hagyja magát. Számítok önre” – tette hozzá.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebook-oldalán közölte,

már 340 ezren kitöltötték a nemzeti konzultációt.

„Mondjuk el minél többen a véleményünket!” – írta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában