Segítség a rászorulóknak

2022.11.20. 18:38

Mézeskalács-díszítéssel hívja fel a figyelmet az adományozásra az Ökumenikus Segélyszervezet

Óriási mézeskalácsszív díszítési akcióval hívják föl sztárok a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet Adventi Adománygyűjtésére. Olimpiai bajnokok, sztársportolók, énekesek, műsorvezetők és önkéntesek hada segít az első 1353 darab mézeskalácsszív díszítésében, már él a 1353-as adományvonal.

Forrás: MTI

Fotó: Mészáros János

A tört mézeskalácsszív mára talán már mindenki által ismert emblémájává vált az Ökumenikus Segélyszervezet Adventi Adománygyűjtésének. 

Az immár 27. alkalommal megszervezett, mára az ország legnagyobb ünnepi összefogásává nőtt adománygyűjtéshez évről évre emberek százezrei csatlakoznak, lehetővé téve, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet ne csak ünnepekkor, hanem egész évben segíteni tudja a nélkülöző és bajbajutott családokat.  

Az országos összefogás részeként november 21-re megszervezett nagy mézeskalács-díszítő rendezvényen 1353 szívecske készül, utalva a szervezet adományvonalára. A mézeskalácsok a 13:53-kor kezdődő rendezvényt követően, még aznap a Segélyszervezet adománypontjaira kerülnek, mivel régi hagyománya az akciónak, hogy a segélyszervezet önkéntesei az Advent Bazilika rendezvénysorozat helyszínén felállított Adománypontjához érkező támogatóknak egy mézeskalács szívvel köszönik meg a pénzadományokat.

A budapesti Akvárium Klubban Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatójának vezetésével önkéntesek serege, köztük olyan népszerű sportolók mint Berki Krisztián, Gyurta Dániel, Kapás Boglárka, Katus Attila, Kiss Gergely, Lőrincz Tamás, Siklósi Gergely, Szuromi Tímea, Telegdy Ádám, énekesek mint Wolf Kati és Vastag Csaba, olyan színészek és műsorvezetők mint Gál Petra, Görög Zita, Harsányi Levente, Holdampf Linda, Iszak Eszter, Kardos Eszter, Lékai-Kiss Ramóna, Mezei Léda, Rátonyi Kriszta, Som-Balogh Edina, Szabados Ágnes, Szabó Erika, Trokán Anna, Trokán Nóra és Vanya Tímea díszítik ki az 1353 darab szívecskét.

Az egyedülálló hangulatú mézeskalácsdíszítés 2022. november 21-én, hétfőn 13:53 órától kezdődik a budapesti Akvárium Klubban (Budapest V. kerület Erzsébet tér).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában