Meghallgatás

2022.11.24. 12:58

Lantos Csaba: az energiaszuverenitás a következő évek legfontosabb feladata

Magyarország energiaellátása jelentős mértékben függ a behozataltól, ezért a következő évek legfontosabb feladata az energiaszuverenitás feltételeinek megteremtése lesz – mondta az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt csütörtökön az energiaügyi miniszterjelölt.

Lantos Csaba energiaügyi miniszterjelölt beszél meghallgatásán az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülésén az Országház Tisza Kálmán termében 2022. november 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Lantos Csaba a bizottsági meghallgatásán hangsúlyozta, hogy az energiaipar beruházásai rendkívül költségesek, de Magyarországnak muszáj ilyen fejlesztéseket vállalnia. 

Nagy lehetőséget lát a megújuló energiaforrások, a napelem mellett főképp a biogáz, a biomassza, a geotermikus energia alkalmazásában, és a földrajzi lehetőségek függvényében szélerőművek létesítését sem zárta ki. A belföldi ellátás viszont csak akkor maradhat biztonságos, ha az időjárásfüggő berendezések mellett nagy kapacitású csúcserőművek is működhetnek – tette hozzá.

Lantos Csaba miniszterjelöltségét az Országgyűlés gazdasági bizottsága támogatta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában