Szájhős

2022.11.06. 08:04

Jakabnak tizenegy alkalma lett volna, de alig háromszor szólalt fel a nép pártján

Az ex-jobbikos pártelnök hiba bizonygatta vehemensen, hogy független országgyűlési képviselőként az ülésterem utolsó sorából, akár késő este is minden alkalmat meg fog ragadni arra, hogy a nép pártján képviselje az őt támogatókat, eddig mindössze három alkalommal élt a napirend utáni felszólalás lehetőségével – hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

Jakab Péter független képviselő felszólal napirend után az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. október 10-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Amikor a parlamentben beszélek, nem pusztán a saját véleményemet mondom, hanem azokét is, akiket képviselek

– idézi a Magyar Nemzet cikke a bukott pártelnök közösségi oldalán közzétett bejegyzését, amelyet Jakab szeptember 14-én, pár nappal az Országgyűlés őszi ülésszakának kezdete előtt tett közzé.

Nos, az Országgyűlés mindeddig tizenegy ülésnapot tartott, így Jakab Péternek tizenegy alkalma volt arra, hogy tolmácsolja azok véleményét, akiket képvisel. Ugyanis, noha független képviselőként a jogot elveszítette, hogy interpelláljon vagy azonnali kérdést tegyen fel a kormány tagjainak, napirend utáni felszólásra minden ülésnapon van lehetősége, az őszi ülésszakban eddig tizenegyszer. 

Ehhez képest mindössze háromszor élt a napirend utáni felszólalással.

Mindezt annak dacára, hogy szeptember végén egy újságírói kérdésre, miszerint milyen független képviselőként bemenni a Parlamentbe, Jakab azt felelte: „immár nem az ülés elején, hanem a legvégén – éjfél körül – mondhattam el, mit gondolok erről a hazug rablóbandáról. Minden más változatlan. Az igazság ugyanis éjfélkor is, és a hátsó sorban is igazság marad. Azt meg kimondom akkor is, ha Orbán már nincs bent” – mondta Jakab, aki mindeddig háromszor mondta ki az általa vélt igazságot – írja a Magyar Nemzet.

 

A cikk rámutat arra is, hogy felszólalásait tekintve az ex-jobbikos nem túl változatos, mind a háromszor a parlament feloszlatásáról, előre hozott választásokról és kormányváltásról beszélt.

A teljes cikket ITT lehet elolvasni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában